Відома українська телеведуча, фітнес-тренер, зірка шоу "Зважені та щасливі", а також колишня дружина відомого українського боксера В'ячеслава Узелкова, Марина Боржемська активно веде сторінку в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 550 тисяч підписників.

На цей раз Марина детально розповіла про ритуал прийому води і чим корисна для організму додаткова волога. Про це стало відомо завдяки новій публікації Марини Боржемської в мережі Instagram.

Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram
Публікація Марини Боржемської, скріншот: Instagram

"Ми часто чуємо, що потрібно пити багато води. Вранці потрібно пити при пробудженні і протягом усього дня. Навіщо це робити і скільки ж дійсно потрібно випивати води? В середньому в дорослому організмі циркулюється приблизно 5 літрів крові. Плазма крові на 92-95% складається з води.

Завдяки воді кров може виконувати свої функції:

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

- доставляти до клітин органів поживні речовини;

- приносити тканинам кисень від легенів і повертати в них вуглекислий газ;

- викидати відпрацьовані речовини з внутрішніх органів через нирки;

- підтримувати температуру, водно-сольовий баланс, роботу гормонів і ферментів;

- захищати організм: в крові циркулюють лейкоцити і білки плазми, які відповідають за імунітет.

Спортзал, скріншот: YouTube
Спортзал, скріншот: YouTube

Якщо в організмі недостатньо води, то маса крові зменшується, підвищується її в'язкість. Серцю нелегко перекачувати таку кров. Відбувається передчасне зношування серцевого м'яза, що призводить до патології аж до інфаркту міокарда.

Саме тому при активних заняттях спортом і високих навантаженнях організму потрібно більше води. Від нестачі води може боліти голова. Навіть від легкого зневоднення мозок працює гірше.

Якщо пити мало води, самопочуття погіршиться. Крім головного болю з'являться інші неприємні симптоми зневоднення з боку травної та видільної систем.

Робота шлунка і кишечника неможлива без надходження води. Вода забезпечує нормальне перетравлення їжі і всмоктування поживних речовин з кишечника. Якщо води в організмі мало, з'являться неприємні відчуття в животі і запори.

Пробіжка, фото: mixsport
Пробіжка, фото: mixsport

Якщо ви п'єте мало, швидше за все, ви будете гірше виглядати в літньому віці. Для того щоб шкіра виконувала свою захисну функцію, вона повинна зберігати тургор (еластичність і пружність). Здорова шкіра на 25% складається з води і при зневодненні покривається зморшками.

За справами ми іноді не помічаємо, що хочемо пити, і навіть плутаємо спрагу і голод, тягнемося за перекусами, коли потрібно просто ковтнути води. Не потрібно змушувати себе пити. Але потрібно навчитися любити воду, якщо вам вона не подобається," - розповідає Марина Боржемська.

Раніше повідомляли, ведучий "Холостяка" Григорій Решетник поділився важливою подією для сім'ї: "Сюрприз".

Як повідомляв Знай.uа, тренер "Зважених та щасливих" Боржемська показала як допомогти при домаганнях: "Метод 5D".

Знай.uа писав, колишня Узєлкова Боржемська показала себе в купальнику і нарвалася на хвилю критики: "Заміж хоче".