У Пенсійному фонді України розповіли, як громадяни можуть оформити автоматичне призначення пенсії без звернення до відділення відомства.

Детальніше про це пише пресслужба ПФУ в Facebook.

Відомо, що в Пенсійному фонді України запустили функцію "Автоматичне призначення пенсії", проте мало хто знає, як нею користуватися. У відомстві надали покрокову інструкцію для онлайн-призначення виплат для тих, хто їх ще не оформляв.

  1. Спочатку проходимо авторизацію на вебпорталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП);
  2. Заповнюємо анкету-заяву, в якій необхідно вказати особисту інформацію, дані про обраний спосіб виплати пенсії та отримання пенсійного посвідчення;
  3. Прикріплюємо скани документів (обов'язкові і ті, які необхідні для підтвердження права на доплати і пільги);
  4. Підписуємо анкету-заяву КЕПом;
  5. Відправляємо анкету-заяву до органу Пенсійного фонду.

Інфографіка / фото: Пенсійний фонд
Інфографіка / фото: Пенсійний фонд

Надана інформація відправиться на перевірку в ПФУ. Після обробки і досягнення пенсійного віку, громадянин отримує СМС-повідомлення або повідомлення в особистому кабінеті з інформацією про призначення пенсії, дату, з якої її призначили і її розмір.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці
Показати ще

У Пенсійному фонді відзначають, що при оформленні онлайн-заявки на отримання пенсії, додатково звертатися у відомство немає потреби. Виплати будуть автоматично призначені по досягненню необхідного віку.

Нагадаємо, що українці можуть стати багатшими на 8 тисяч-потрібно потерпіти 10 днів.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським людям похилого віку пропонують переписати житло на доглядальниць: це безпечно.

Також Знай.uа писав, що деяких українців позбавлять житлових субсидій: нові правила від Кабміну.