У середу, 21 квітня, королеві Єлизаветі II виповнюється 95 років. Це свято вона вперше зустріне без свого чоловіка принца Філіпа і в умовах жалоби, адже він помер зовсім недавно, 9 квітня у віці 99 років.

Двотижневий траур закінчиться 23 квітня. Враховуючи обставини, святкові заходи, навіть з урахуванням обмежень через пандемію коронавірусу не відбудуться.

Відомо, що Єлизавета II зустріне 95-річчя в оточенні обмеженого кола осіб у Віндзорському замку.

Єлизавета II: джерело: PAimages
Єлизавета II: джерело: PAimages

Зазвичай день народження королеви відзначається 21 холостим залпом з гармат часів Першої світової війни, проте вже другий рік поспіль цього не буде.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У 2020 причиною стали коронавірусні обмеження. Однак в іншому її день народження не буде сильно відрізняться від попередніх. Стандартно, 21 квітня – не час для пишних урочистостей.

А ось парад і гуляння зазвичай проходять в її офіційний день народження, який відзначають у другу суботу червня.

Сумні події також стануть причиною того, що прес-служба Букінгемського палацу не опублікує новий портрет своєї королеви.

Єлизавета II і принц Філіп, скріншот з відео
Єлизавета II і принц Філіп, скріншот з відео

Раніше ми повідомляли, принц Гаррі не повернеться до вагітної Меган, може залишитися заради королеви Єлизавети II.

Як повідомляв "Знай.uа", у Великобританії пройшли похорони принца Філіпа, члени королівської сім'ї порушили традиції заради Гаррі.

Також "Знай.uа" писав, що незважаючи на траур, Єлизавета II продовжить виконувати свій робочий обов'язок після смерті чоловіка.