За вікном українців вже справжня весна, дерева цвітуть, а пташки співають свої загадкові пісеньки. Але завзятим городникам і дачникам не до мелодій, потрібно точно знати, як в ці теплі дні боротися з картопляної міллю і захистити капусту від шкідників.

Про це стало відомо завдяки публікаціям Telegram-каналів "Квітучий сад" та "Наш затишний будиночок".

На цей раз поговоримо про таких шкідників як картопляна міль, головне питання - як її розпізнати? Шкідник обплутує стебла і листя рослин павутиною, після чого ті відмирають. У бульбах з'являються ходи і червоточини.

Картопляна міль, скріншот: Telegram
Картопляна міль, скріншот: Telegram

Способи боротьби: Біологічні! Обприскування препаратом Лепідоцид (20-30 г/10 л води). Картопляні кущі підгортають вище і частіше, урожай збирають до того, як засохне бадилля. Хімічні! Обприскування рослин в період вегетації препаратом Інта-Ц-М (1 таб./10 л води).

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще важливо знати, як захистити капусту від шкідників, щоб урожай радував, а не навіював депресивні думки.

Капуста, скріншот відео
Капуста, скріншот відео

Розчин оцту: у 10 л води розводять 0,5 л 9-процентного оцту або 1 - 2 ст. ложки 70-процентної есенції. Отриманим розчином потрібно обприскати рослини так, щоб він потрапив на листя не тільки зверху, але і знизу. Обробку треба проводити в суху погоду.

Відвар з томатного бадилля, готують його так: 4 кг подрібнених свіжих пасинків замочують на 4 години в 10 л води. Потім кип'ятять на слабкому вогні 2 - 3 години. Відвар треба остудити, процідити, розбавити водою в співвідношенні 1:1 і додати 40 г рідкого мила - воно допоможе розчину краще прилипати до листя.

Раніше повідомляли, поради городникам: як виростити щедрий урожай капусти.

Як повідомляв Знай.uа, жодної гнилі і жовтих гілочок: найкраще добриво для багатого врожаю зеленої цибулі.

Знай.uа писав, сусід вже на городі! Як виростити картоплю на заздрість всім - корисні поради.