Українці висловили стурбованість тим, що власники не несуть відповідальності за погане утримання і навіть напад їх тварин на людей. І просять у президента України Володимира Зеленського вжити заходів і посилити контроль і відповідальність. Петиція з'явилася на сайті глави держави.

"У Сумській області собака покусала жінку: власника оштрафували на 51 гривню. У Сумській області в місті Ромни собака породи сенбернар покусав на вулиці жінку. Власника оштрафували на 51 гривню, а тварину конфіскували. У мікрорайоні Краснопілля в Дніпрі на дитячому майданчику місцева собака напала на дитину. У Дніпропетровській області собака покусав дитину. Тварина вкусила дівчинку за обличчя", - сказано в тексті.

Автор петиції Ісаєв Микола на прикладах показав, як недбале ставлення може принести негативні наслідки і звернувся до Президента, щоб вирішити це питання на державному рівні.

"У зв'язку з вищевикладеним, ПРОШУ Президента України, який згідно статті 102 Конституції України, є Гарантом дотримання Конституції України, прав і свобод українських громадян: .Посилити КОНТРОЛЬ та відповідальність за утримання домашніх тварин у містах України, а саме: - запровадити обов'язкову державну реєстрацію домашніх тварин; зобов'язати поліцію забезпечити контроль та відповідальність за утримання домашніх тварин; - запровадити спеціальний податок на утримання домашніх тварин у квартирах багатоквартирних будинків - до 12 000 гривень, залежно від небезпеки тварини; - збільшити штрафи за порушення утримання та вигулювання домашніх тварин - не менше 1 000 гривень за вигул тварини без повідка, намордника, за вигул у не встановленому місці, гавкання собак у квартирі багатоповерхового будинку тощо; - запровадити кримінальну відповідальність за напад домашньої тварини на людей, за утримання тварини без паспорта, за непроведення щорічних спеціальних медичних процедур (вакцинації, медичного огляду тварини і т.д.); - ввести обов'язкове страхування домашніх тварин в містах", - вимагає українець і не тільки.

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition
Петиція, фото: https://petition.president.gov.ua/petition

Раніше ми повідомляли, українець звинуватив "ПриватБанк" у крадіжці даних з телефону.

Як повідомляв "Знай.uа", українці поскаржилися на нові правила отримання субсидій.

Також "Знай.uа" писав, що українці запропонували спосіб "здешевити" газ, світло і отримати вчасно субсидію.