Українці звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням побудувати сміттєпереробний завод. Таке рішення допоможе не тільки екології, а й зменшить корупцію. Відповідна петиція з'явилася на сайті президента.

"Пане Президенте, дозвольте звернути Вашу увагу на ще одне питання, вирішення якого закриє кілька великих проблем України. Це про бізнеси, пов'язані з так званою "утилізацією" сміття, які існують чи не в кожному населеному пункті нашої країни. Наші громадяни фінансують перевезення сміття, його розкидання або закопування в землю, збагачення кланів, які цим займаються і, в підсумку - ще більше засмічення наших міст, лісів і полів", - сказано в тексті.

Автор петиції Мачула Володимир навіть позначив, які основні питання може вирішити таке будівництво:

1. Поліпшення екології в цілому.

2. Знищення, або хоча б істотне зменшення пов'язаного з цим прошарку корупції.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

3. Зменшення та поступове викорінення сміттєзвалищ.

4. Централізація переробки відходів в областях.

5. Залучення інвесторів на питання екології.

6. Створення робочих місць.

"дуже сподіваюся, що цю петицію підтримають широкі маси громадян і засоби масової інформації звернуть на неї загальну увагу, тому що такі пропозиції публікувалися вже неодноразово. Всі говорять про екологію, всі все розуміють, скаржаться, а справ досі немає. Вважаю, що це питання національного масштабу, яке має великий пріоритет і має бути вирішене в найкоротші терміни", - пише він.

Раніше ми повідомляли, українець звинуватив "ПриватБанк" у крадіжці даних з телефону.

Як повідомляв "Знай.uа", українці поскаржилися на нові правила отримання субсидій.

Також "Знай.uа" писав, що українці запропонували спосіб "здешевити" газ, світло і отримати вчасно субсидію.