Багато господинь люблять орхідеї, проте часто не знають, як за ними правильно доглядати і "воскрешати", якщо вона почала в'янути. У цій статті ви дізнаєтеся про незвичайний спосіб виходжування орхідеї за допомогою часникової води.

Якщо ви бачите, що орхідея почала слабнути, а її листя і коріння втратили свіжий вигляд, то це не означає, що її пора відносити на смітник. Навіть зовсім підсохлу орхідею ще можна врятувати і виходити часниковою водою.

Орхідея / скріншот з відео
Орхідея / скріншот з відео

Як її зробити?

Візьміть 1 літр чистої води і 2 зубчики часнику. Часник необхідно пропустити через прес або дрібно нарізати і розчавити ложкою, щоб виділився сік. Далі кладе часник в марлю і опускаємо в ємність з водою. Можна також просто додати часник в воду, проте тоді перед використанням її потрібно буде процідити.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Настоюємо воду добу.

Як використовувати?

Розчин необхідно готувати перед кожним поливом новий, тобто раз на два тижні. Горщик з орхідеєю опускаємо в часникову воду на 2/3 і залишаємо приблизно на 15 хвилин.

Результат через 81 день / скріншот з відео
Результат через 81 день / скріншот з відео

Результат через 81 день / скріншот з відео
Результат через 81 день / скріншот з відео

Часник стимулює рослину, воно оживає на очах. Але, зрозуміло, кору потрібно замінити на свіжу, забезпечити температуру і вологість. І від комах-шкідників обробити про всяк випадок.

Нагадаємо про кращі та ефективні розчини для боротьби з кліщами і попелиць.

Як повідомляв портал Знай.uа, зміцнюємо листя картоплі і захищаємо капусту: кращі розчини для боротьби проти городніх шкідників.

Також Знай.uа писав про ідеальну підгодівлю для огірків: як приготувати закваску для багатого врожаю.