У новому, 12-му випуску кулінарного проекту "МастерШеф. Професіонали " -3 шеф-кухаря пройшли непрості випробування на шляху до заповітної перемоги і грошового призу.

Однак не всім вдалося продовжити боротьбу і один учасник покинув проект. Загалом у битві чорних фартухів, як найслабші учасники за тиждень, взяли участь Руслан, Лідія, Владислав та Віктор.

І їх долю вирішив трансформований десерт. Саме "краш-тест" на креативність і віртуозність дав їм можливість пройти в наступний тиждень і потрапити в заповітну десятку.

Під коробками-загадками вони знайшли набори різних продуктів, з яких повинні приготувати вишуканий десерт. Там був і цибуля, і часник, і капуста, і навіть нут.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Вони могли взяти один додатковий інгредієнт з комори. Так вирішили перевірити професіоналізм учасників, які змогли б зробити смачний десерт з інгредієнтів на основне блюдо.

Лідії вдалося перетворити вареники в тарт з моркви, капусти і цибулі з білим шоколадом. Тісто було тонким, консистенція кремів вийшла вдалою, але учасниця пошкодувала шоколаду і десерт виявився не дуже солодким. Однак в цілому припав суддям до смаку.

Владиславу дістався банош з грибами. Він перетворив блюдо в морозиво з чіпсою, еспумою і крамблом. Судді оцінили десерт і нові навички, яким навчився учасник на проекті.

Віті вдалося круто перетворити інгредієнти для фалафеля в солодкий мільфей з нуту з часниковим мусом. Ектора вразив вертикальний мільфей. І карамелізований нут.

Руслан спочатку вибрав стратегію, яка здивувала інших. Додатковим інгредієнтом він вибрав гарбуз і не зміг дістати з неї достатньо цукру і замість десерту його мільфей був швидше схожий на солону закуску.

Раніше ми повідомляли, "МастерШеф. Професіонали " випуск 11, хто не зміг закатати блюдо в банку і вилетів з проекту.

Як повідомляв "Знай.uа", Тетяна Литвинова з "МастерШеф" показала, як зацукрувати квіти для паски на Великдень.

Також "Знай.uа" писав, що ідеальний паску за рецептом 19 століття від священика, Костя Грубич показав тонкощі приготування.