Страсний тиждень 2021 по днях: що можна, а що строго заборонено

У найближчі 7 днів не святкують дні святих, не поминають померлих, не проводять вінчання і хрещення — всі обряди в цей період присвячені підготовці до Христового Воскресіння.

Великдень, скріншот з відео
Великдень, скріншот з відео

У понеділок прийнято робити генеральне прибирання в будинку і дворі. З цим днем пов'язана одна з історій про Ісуса Христа. Одного разу він йшов зі своїми учнями і побачив інжирне дерево, яке хоч і росло, але не приносило плодів. Ісус порівняв його з людьми, які хоч і живуть, але страждають від духовної безплідності. Віра, милосердя, поблажливе ставлення до ближніх – це те, що допомагає людині відчути душевний світ.

35-та річниця катастрофи на Чорнобильській АЕС

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

26 квітня 2021 року - це день, що став 35-ю річницею Чорнобильської катастрофи, яка потрясла весь світ.

Чорнобиль, фото: Знай.ua
Чорнобиль, фото: Знай.ua

Тому, на честь пам'яті про ті події, ліквідатори аварії на ЧАЕС, науковці, експерти та культурні діячі представили програму заходів. У ній візьме участь не тільки Україна, а й інші держави.

Боєць UFC поставив унікальний рекорд після 17-секундного поєдинку: переміг без єдиного удару

25 квітня 2021 року в Сполучених Штатах Америки відбувся турнір UFC 261, в ході якого Кріс Вайдман зламав собі ногу на 17-й секунді бою.

Цей момент був зображений на камеру, а його суперник Юрайя Холл, що представляє Ямайку, поставив рекорд, адже є першим бійцем в історії UFC, який переміг без єдиного удару.

Ані Лорак зізналася в бурхливому романі з футбольним тренером

Відома українська співачка, яка на даний момент будує кар'єру в Росії Ані Лорак активно веде свою сторінку в соціальній мережі Instagram, де за її життям стежать понад 7 мільйонів фанатів.

Зараз знаменитість розповіла про роман з колишнім футболістом і наставником київського "Динамо" Сергієм Ребровим. Зараз він головний тренер угорського "Ференцвароша".

93-а церемонія "Оскар": хто отримав довгоочікувану статуетку, всі переможці

У ніч з неділі 25 квітня на понеділок 26-го, весь світ спостерігав за 93-ю церемонією нагородження найголовнішою кінопремії "Оскар".

Церемонія "Оскар" - перемога "Земля кочівників", скріншот: "Україна"
Церемонія "Оскар" - перемога "Земля кочівників", скріншот: "Україна"

Кращий фільм- " Земля кочівників"

Кращий режисер — Хлої Чжао - "Земля кочівників"

Краща жіноча роль-Френсіс МакДорманд- " Земля кочівників"

Краща чоловіча роль-Ентоні Хопкінс- " батько"

Зірка "Лісапетного батальйону" Наталія Фаліон зібралася лізти в піч на Великдень

Зірка українського гурту "Лісапетний батальйон" Наталія Фаліон похвалилася кам'яною піччю, яку побудувала якраз до свята Великодня.

Наталію Фаліон можна назвати справжньою цінителькою української культури та народних традицій. Це помітно не тільки по репертуару "Лісапетного батальйону", але і в побуті виконавиці.