Ціни на газ і нафту стрімко зростають у всьому світі. На жаль, це об'єктивна реальність і ситуація в Україні-частина цієї реальності. Про те, як підвищиться ціна на газ розповіли в Нафтогаз в Facebook.

"Вчора до півночі газопостачальні компанії оголошували свої тарифи на газ, які почнуть діяти з 1 травня. Вони вищі за попередні періоди, але, за прогнозами, ситуація на світових газових хабах буде змінюватися і надалі, викликаючи подальше зростання ціни на газ. Що робити споживачам і державі в цій ситуації? Захистити українських споживачів від сезонних стрибків ціни покликаний річний тариф, який ввели всі постачальники на виконання рішення регулятора-НКРЕКП і оприлюднили до 24.00 минулої ночі", - сказано в повідомленні.

Нафтогаз запевняє, що у них річний план з фіксованою ціною один з найвигідніших серед постачальників. Ціна по ньому дорівнює 7,96 грн / куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

Ось кілька важливих фактів, які варто пам'ятати про ціни на газ в цьому опалювальному сезоні:

  • Ціна на газ в Україні залежить від ринку, а не встановлюється адміністративно. Основними факторами підвищення цін на газ в Україні є зростання ціни на природний газ в Європі - на травень вартість природного газу на європейських хабах досягла майже 9 грн / куб. м в еквіваленті. Роз'яснення про те, чому ціна на газ зростає
  • Річний тарифний план "фіксований" від Нафтогазу зручний і не передбачає ніяких передоплат. Як і раніше, клієнти платять тільки за спожитий обсяг газу за фіксованою ціною до 25 числа кожного місяця. Також цей тарифний план доступний для одержувачів пільг і субсидій, державним органам буде навіть легше здійснювати розрахунки.
  • Те, що держава вибрала ринковий спосіб захисту споживачів від стрибків ціни, дозволяє зберегти всі переваги відкритого ринку газу. Люди можуть вибирати постачальника за критеріями ціни і якості послуг.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Раніше ми повідомляли, ціни на газ вище втричі, експерт розповів про альтернативу, ведуть переговори.

Як повідомляв "Знай.uа", 8 грн за кіловат, експерт прорахував подорожчання світла до 2023 року.

Також "Знай.uа" писав, що борги за комуналку зростають, вже 82 мільярди.