Український журналіст і ведучий рубрики "Польова кухня" на "ТСН-тиждень" Костянтин Грубич поділився рецептом сирної паски до Великодня.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Facebook.

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир (чим жирніше, тим краще) – 500 гр.;
  • Сметана - 200 гр.;
  • Вершкове масло - 100 гр.;
  • Цукрова пудра - 100 гр.;
  • Ванілін - щіпка;
  • Цукати / сухофрукти - 50 гр.

Приготування:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Добре протираємо сир через сито і викладаємо в ємність для міксера. Додаємо до нього сметану і добре перебиваємо до однорідного стану. Додаємо цукрову пудру і розм'якшене вершкове масло. Перебивати.

Отриману масу змішуємо з цукатами або сухофруктами і утрамбовуємо все в форму у вигляді пірамідки. Важливо перевернути форму для паски догори дном, застелити її марлею і поставити під низ тарілку, щоб періодично зливати сироватку.

Відправляємо сирну паску в холодильник приблизно на 12 годин.

Готово! Паску можна зверху прикрасити цукатами або солодкими прикрасами і подавати на стіл.

Нагадаємо, що у 2021 році Великодній кошик, з урахуванням домашнього паски і традиційних продуктів до свята, подорожчала на 160 гривень порівняно з минулим роком.

Як повідомляв портал Знай.uа, рецепт смачного сирного паски без використання дріжджів.

Також Знай.uа писав, що як оригінально і красиво пофарбувати яйця, щоб все ахнули.