У Російській Федерації 6-річний хлопчик разом з батьком запобігли масштабній пожежі, яка могла охопити село.

Про подробиці героїчного вчинку розповідають місцеві ЗМІ.

Повідомляється, що інцидент стався ще 12 квітня біля села Чорнівка Сергіївського району Самарської області. Того дня почалася рукотворна пожежа-загорівся сухостій у полі. На щастя, повз якраз проїжджав еколог Микола Страшнов з 6-річним сином Семеном, які вирішили стримувати полум'я до приїзду пожежників.

Як з'ясувалося, саме завдяки хлопчикові вдалося запобігти катастрофі, адже саме він умовив батька зупиниться і загасити пожежу. Їх допомога виявилася дуже цінною. Разом з рятувальниками вони усунули загоряння через 4 години.

пожежа / фото : Комсомолка
пожежа / фото : Комсомолка

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У нас оплавилося взуття, у мене злегка штани підпалило. Але ми продовжували боротися з вогнем до повної перемоги", - поділився Микола Страшнов.

Після прославлення народних героїв, губернатор Самарської області вирішив відзначити заслуги Страшнова і його сина, а також глави Чорнівки і двох пожежників, які були на місці гасіння.

Сам еколог звернувся до адміністрації, однак з іншого приводу. Він попросив заохотити тих, хто брав участь у гасінні пожежі, а також надати пожежній частині нові автомобілі. Справа в тому, що машина, яка до них приїхала, була ще 80-х років випуску і сильно ламалася.

Очікується, що нагороду герой отримає 5 червня, в День еколога в Струківському саду. Символічно, що 5 ж числа Микола Страшнов відзначає і свій день народження.

Микола Страшнов і син Семен / фото: Комсомолка
Микола Страшнов і син Семен / фото: Комсомолка

Нагадаємо, що у Російській Федерації рятувальники витягли трьох дітей, які застрягли на крижині посеред озера в 40 метрах від берега.

Як повідомляв портал Знай.uа, Російський пожежник "воскресив" практично бездиханного кота після пожежі.

Також Знай.uа писав, що у лікарні з коронавірусними хворими пролунав потужний вибух, десятки загиблих: рятувальники розбирають вже руїни.