Український кухар і переможець "Майстер Шеф" Євген Клопотенко показав лютий рецепт традиційної страви – верещаки.

Відповідне відео з'явилося на його сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра
  • Темний хлібний квас
  • Часник
  • Соняшникова олія (для смаження)
  • Орегано (материнка)
  • Хлібні крихти (панірувальні сухарі)
  • Вершкове масло

Приготування:

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Свинячі ребра ріжемо по кістці і викладаємо на сковороду в невеликій кількості соняшникової олії і смажимо. У сковороду кидаємо кілька зубчиків часнику (можна не очищеного) і кілька щіпок орегано. В кінці додаємо вершкове масло. Трохи присмаживши, додаємо Темний квас і Томім ще кілька хвилин.

Перекладаємо вміст сковорідки в керамічну форму для випікання і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів. Тушкуємо в духовці близько 20 хвилин.

Ребра / фото: klopotenko.com
Ребра / фото: klopotenko.com

Коли ребра будуть готові, дістаємо їх і посипаємо декількома щіпками панірувальних сухарів, щоб згустити соус. Перемішати.

Готово!

Ребра / фото: klopotenko.com
Ребра / фото: klopotenko.com

Раніше Євген Клопотенко показував альтернативний спосіб приготування соусу для верещаки. Для цього необхідно злити квас після випікання в сотейник і випарувати 15 хвилин. Щоб згустити соус, необхідно змішати 2 ст.л. борошна і 50 гр. м'якого вершкового масла. Поступово додавайте масу в сотейник з квасом, постійно помішуючи віночком.

Готовим соусом полийте ребра і посипте панірувальними сухарями. Можна додати для смаку кілька гілочок зелені.

Соус / фото : klopotenko.com
Соус / фото : klopotenko.com

Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот
Пост Євгена Клопотенка в Instagram / скріншот

Нагадаємо, що Євген Клопотенко розповів про сучасний рецепт борщу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Євген Клопотенко приготував страву, яка виручить кожного: "з того, що ви задовбалися їсти".

Також Знай.uа писав, що Євген Клопотенко розповів про найсмачніші паски на Великдень:"дах зносить".