Як вже знають наші читачі, в Україні з 1 травня 2021 року встановлять тариф на рівні 7,99 гривні за кубометр. У деяких же постачальників ціни буде піднято до 13,5 гривні. Через такі дії постачальників і центральної влади багато громадян стурбовані і продовжують робити все можливе, щоб запобігти такому варіанту розвитку подій.

Українці продовжують писати петиції на ім'я президента Зеленського. Ми виявили дві конкретні пропозиції, які, можливо, могли б змінити ситуацію.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube

Про це стало відомо завдяки новим зверненням українців на офіційному порталі Президента України president.gov.ua у розділі для петицій.

Першу петицію написав Данило Савченко, і заголовок її звучить так: "Зменшити тарифи на газ, електроенергію та водопостачання для населення!".

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"У деяких петиціях, вже писали про геноцид української нації, але якщо комусь "зверху" здалося, що це просто гучні слова, можу вас розчарувати - те, що ви, пане Президенте, зі своєю фракцією і своїми соратниками робите з українським народом - це ніщо інше, як справжній геноцид і знущання. Вимагаємо зменшення тарифів на комунальні послуги та гідні субсидії для кожної української родини!", - зазначив Савченко.

Петиція Данила Савченко, скріншот: president.gov.ua
Петиція Данила Савченко, скріншот: president.gov.ua

Також є і друга, дуже схожа петиція, автором якої виступив Степан Жганич. Її заголовок-звернення звучить наступним чином: "Для підприємств усіх форм власності встановити оплату за електричну енергію за "зеленим тарифом" 0.16 євроцентів, дорівнює відсотку виробництва даної електроенергії. Це знизить ціну на електроенергію на 1.8 грн для підприємств".

Петиція Степана Жганича, скріншот: president.gov.ua
Петиція Степана Жганича, скріншот: president.gov.ua

Важливо також зазначити той факт, що для офіційної відповіді від глави держави петиції повинні зібрати 25 тисяч підписів від повнолітніх громадян України.

Раніше повідомляли, українці хочуть заборонити водіям за кермом гортати соцмережі.

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають побудувати завод з переробки сміття, Екологія під загрозою.

Знай.uа писав, українці просять посилити контроль за домашніми тваринами.