У Донецькій області українські військові провели тренування з авіаційної наводки.

Детальніше про це пише прес-служба ООС в Facebook.

Повідомляється, що в районі проведення операції об'єднаних сил, на одній з аеродромів в Донецькій області, пройшло тренування передових авіанавідників і груп бойового управління вертольотів.

Військовослужбовці провели практичне авіанаведення екіпажів українських Мі-8 по наземних цілях, щоб підтримати бойову готовність груп бойового управління. Службовці ЗСУ на аеродромі практикувалися в наведенні Мі-8 по наземних цілях, умовно "знищуючи" ворожі сили.

Вертоліт / фото: ООС
Вертоліт / фото: ООС

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Ми відпрацювали практичні тренування, в ході яких, в першу чергу, були виконані вправи з курсу бойової підготовки. Всі нормативи військовики виконали на відмінно", - розповідає передовий авіаційний навідник Віталій.

В операції об'єднаних сил уточнили, що всі тренування ЗСУ проводяться без використання реальної авіаційної зброї, згідно з Мінськими домовленостями. У той же час, якщо ситуація на Донбасі погіршиться, то українські військові і авіація зможуть виконувати завдання по призначення в повному обсязі.

Навчання / фото : ООС
Навчання / фото : ООС

Прес-служба ООС заявила, що подібні тренування проводяться на регулярній основі, щоб воїни ЗСУ змогли покращувати спеціалізовані навички і відпрацьовувати зв'язок з екіпажами вертольотів.

Нагадаємо, що український герой з фронту берег спокій рідних не тільки зброєю:"1,5 роки служби говорив, що працюю на будівництві".

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі розповіли історію про українського військовослужбовця, який втратив ногу на передовій.

Також Знай.uа писав, що бойовики знову почали порушувати Мінські угоди на Донбасі.