Померла легендарна легкоатлетка, метальниця диска і штовхачка ядра СРСР Тамара прес.

Про трагічну звістку передають російські ЗМІ.

Повідомляється, що радянська спортсменка і неодноразова олімпійська чемпіонка Тамара прес померла у віці 83 років. Про причини і місце смерті не уточнюється.

Відомо, що Тамара та Ірина прес були відомими легкоатлетками в Радянському Союзі. Вони неодноразово завойовували престижні медалі на змаганнях і були почесними в той час. Сестра Тамари прес померла ще в 2004 році.

Тамара та Ірина Пресс / фото: РІА
Тамара та Ірина Пресс / фото: РІА

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сама ж чемпіонка Тамара ставала багаторазовою призеркою в штовханні ядра і метанні диска. Зокрема, прес-триразова олімпійська чемпіонка. Вона завоювала золото на Іграх в Римі 1960-го і виграла дві золоті медалі на Олімпіаді в Токіо чотири роки по тому.

Крім цього, Тамара не один раз отримувала перше місце на чемпіонаті Європи. На Стокгольмському турнірі в 1958-му році легкоатлетка взяла 2 золоті медалі За кращий результат в метанні диска і штовханні ядра. Своє досягнення спортсменка повторила в Белграді в 1962-му році.

Тамара Пресс / фото: РІА
Тамара Пресс / фото: РІА

Нагадаємо про інтерв'ю з першою в історії незалежної України олімпійською чемпіонкою Оксаною Баюл.

Як повідомляв портал Знай.uа, у віці 20 років несподівано для всіх помер колишній футболіст іспанського клубу "Лас-Пальмас" Луїс Охеда Суарес.

Також Знай.uа писав, що помер олімпійський чемпіон Сергій Новіков. Серце легенди українського дзюдо перестало битися в ніч з 15 на 16 березня. Колишній спортсмен пішов з життя на 72 році.