За I квартал 2021 року маємо відмінний результат у стягненні аліментів: результативність сплати боргів на утримання дітей зросла на 28%. Про це розповіли в Facebook Міністерства юстиції України.

Так, протягом січня-березня цього року органи державної виконавчої служби стягнули 1,5 млрд грн аліментів. А це на 322,1 млн грн більше в порівнянні з аналогічним періодом 2020 року (1,2 млрд грн).

"Команда Міністерства юстиції надає державним і приватним виконавцям сучасні інструменти боротьби з неплатниками аліментів. Взятий нами курс на цифровізацію виконавчих процесів довів свою ефективність. Тому ми продовжимо розширювати можливості виконавців, щоб з кожним днем все більше дітей отримували належну турботу", - зазначив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Нагадаємо, виявилося, що в 2021 році ситуація з реєстрацією шлюбів виглядає набагато краще, ніж це було в минулому 2020.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"У п'ять з половиною разів більше шлюбів ніж розлучень зареєстрували наші органи державної реєстрації актів цивільного стану протягом січня-березня цього року. Так, за цей період уклали шлюб 37 120 пар молодят. А кількість розірваних шлюбів за I квартал 2021 року становила 6724.",- повідомляють автори публікації.

Раніше ми повідомляли, які документи потрібні, щоб вивезти дитину з України: у Мін'юсті знайшли найлегший спосіб.

Як повідомляв "Знай.uа", у мить ока, з українців почнуть списувати борги в онлайн-режимі.

Також "Знай.uа" писав, що українцям розкрили очі на оформлення шлюбу, статистика вражає.