Українці можуть повторно отримати свідоцтво про народження незалежно від місця реєстрації.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства юстиції України.

Так, тепер якщо у вас випадково пошкодилося свідоцтво про народження і йому потрібна заміна, а ви при цьому живете далеко від місця свого народження і реєстрації - не поспішайте купувати квитки і їхати на батьківщину" тільки для того, щоб звернутися до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для повторної видачі свідоцтва.

"Адже повторно отримати будь-яке свідоцтво про державну реєстрацію акта цивільного стану, в тому числі про народження, можна, звернувшись з відповідною заявою в будь-який відділ ДРАЦС України", - повідомили у відомстві.

Щоб отримати повторно свідоцтво вам потрібно пред'явити оригінал паспорта або паспортного документа. Документ видадуть того ж дня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Для отримання свідоцтва повторно необхідно сплатити державне мито в сумі 0,51 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Боржники по аліментах повернули 1,5 млрд всього за 3 місяці: як таке стало можливо. За I квартал 2021 року маємо відмінний результат у стягненні аліментів: результативність сплати боргів на утримання дітей зросла на 28%.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Документи СРСР все ще в українців: як завірити радянські папірці, щоб залишитися повноправним громадянином. Радянські документи можна завірити апостилем.

Також «Знай.иа " писав, що Які документи потрібні, щоб вивезти дитину з України: у Мін'юсті знайшли найлегший спосіб. У Міністерстві юстиції розповіли про те, як можна вивезти дитину за кордон. Які документи для цього потрібно мати, і чи можна це зробити без згоди одного з батьків.