Військовому окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ з позивним "Гірський" - 34 роки. Так він себе назвав через те, що родом з Карпатського регіону, передає портал АрміяInform.

Як розповів чоловік, то після школи навчався у Рівному, в автотранспортному технікумі. Далі був Політех, в цей же період проходив військову підготовку на військовій кафедрі, де отримав звання молодшого лейтенанта. Після закінчення навчання почав рабоать в охоронних структурах. А коли українські землі захопили окупанти, зрозумів, що потрібно йти в армію.

"Горний" розповів, що також брав участь у подіях Майдану в 2013-2014 роках.

"Згодом підписав контракт з ЗСУ. Тому що не хочу, щоб хтось нам нав'язував свою мову, культуру. Ми ж не ліземо на територію противника нашого, не диктуємо йому, якою мовою спілкуватися, яку політику проводити. Бо "у своїй хаті своя правда і сила, і воля". Як кажуть, як собі постелимо, так і будемо спати – якщо добре будемо захищати свої території, то рано чи пізно побудуємо країну, в якій буде комфортно жити..." - заявив захисник.

фото: АрміяInform
фото: АрміяInform

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Але при цьому зазначає, що якби не війна, може, і не пішов би і не поповнив ряди ЗСУ.

"А так, вважаю, що приношу тут користь своїй країні ... коли повідомив батькам про рішення йти в армію, то, звичайно, переживали вони за мене", - розповідає "Гірський".

За його словами, за час своєї служби помітив позитивні зміни в українській армії. Але додає, що ще є куди рости.

Тим, хто хоче поповнити ряди армії варто бути морально і фізично готовим до різних випробувань, додає "Гірський".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Український герой з фронту берег спокій рідних не тільки зброєю: "1,5 року служби говорив, що працюю на будівництві"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Воїн з позивним "Кріт" кинув роботу в шахті заради Батьківщини: "втратив рідне місто"

Також «Знай.иа " писав, що Виховав шістьох і присвятив життя Богу: багатодітний батько став військовим капеланом на фронті, вражаюча історія