На полицях магазинів і кондитерських вже тиждень стоїть великодня випічка на будь-який смак. Ведучі програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч розібралися, яка паска вважається безпечною для здоров'я.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСтатистика Асоціації представників роздрібних мереж показує, що більшість українців купують паску в магазині. Зараз великодній хліб можна придбати в магазині за 50-55 гривень, а в кондитерській паску продають за 100 гривень. Але часто виробники навмисне приховують склад виробів, які можуть бути небезпечними.
"Наприклад, вказують цукрова посипка. Але яка саме? Це найбільш алергенний інгредієнт, який викликає подразнення, дратівливість у дітей. Жир рослинний, повністю гідролізована пальмоядерна олія, це повністю транс-жир, який порушує мембранний обмін у клітинах, зумовлює серцево-судинні, онкологічні захворювання", - заявила харчовий технолог Олена Сидоренко.
Рекомендується стежити, щоб в складі паски було вказано натуральні інгредієнти, такі як борошно, яйця, родзинки, цукор, цукати. Перевірити куплену випічку можна вдома: всередині вона повинна бути повітряною, мати натуральний смак, аромат та колір.
Нагадаємо, Ірина Федишин та Лілія Ребрик показали, як правильно прикрашати паски до Великодня.
Як повідомляв портал Знай.uа, хіміки розповіли, чому використання барвників для великодніх яєць небезпечне: яка є альтернатива.
Також портал Знай.uа писав, що погода 1 і 2 травня в Україні дозволить відсвяткувати Великдень на природі.