На полицях магазинів і кондитерських вже тиждень стоїть великодня випічка на будь-який смак. Ведучі програми "Ранок з Україною" на каналі "Україна" Лілія Ребрик та Анатолій Анатоліч розібралися, яка паска вважається безпечною для здоров'я.

Статистика Асоціації представників роздрібних мереж показує, що більшість українців купують паску в магазині. Зараз великодній хліб можна придбати в магазині за 50-55 гривень, а в кондитерській паску продають за 100 гривень. Але часто виробники навмисне приховують склад виробів, які можуть бути небезпечними.

Паски / фото: Pixabay
Паски / фото: Pixabay

"Наприклад, вказують цукрова посипка. Але яка саме? Це найбільш алергенний інгредієнт, який викликає подразнення, дратівливість у дітей. Жир рослинний, повністю гідролізована пальмоядерна олія, це повністю транс-жир, який порушує мембранний обмін у клітинах, зумовлює серцево-судинні, онкологічні захворювання", - заявила харчовий технолог Олена Сидоренко.

Рекомендується стежити, щоб в складі паски було вказано натуральні інгредієнти, такі як борошно, яйця, родзинки, цукор, цукати. Перевірити куплену випічку можна вдома: всередині вона повинна бути повітряною, мати натуральний смак, аромат та колір.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лілія Ребрик / фото: instagram
Лілія Ребрик / фото: instagram

Нагадаємо, Ірина Федишин та Лілія Ребрик показали, як правильно прикрашати паски до Великодня.

Як повідомляв портал Знай.uа, хіміки розповіли, чому використання барвників для великодніх яєць небезпечне: яка є альтернатива.

Також портал Знай.uа писав, що погода 1 і 2 травня в Україні дозволить відсвяткувати Великдень на природі.