Починаючи з суботи, 1 травня, українці почнуть виявляти перебої на телебаченні. Проблема в тому, що популярні українські телеканали ICTV, "Новий канал", СТБ, М1, М2 І "Оце" просто зникнуть.

Далі, протягом травня, з мовлення зникнуть й інші популярні вітчизняні телеканали. Причина в тому, що найбільший в Україні ТБ-провайдер Lanet не зміг домовитися з найбільшими медіагрупами.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті ТБ-провайдера Lanet.

Телебачення, фото: depositphotos.com
Телебачення, фото: depositphotos.com

Lanet запевняє, що всіляко намагався домовитися з виробниками телепродукту, проте ті не йдуть на жодні поступки за ціною. Провайдер бачить в цьому монопольну змову, в результаті якої постраждають, в першу чергу, українські телеглядачі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Отже, Lanet не зміг домовитися зі StarLightMedia, медіа групою Україна, 1 + 1 медіа, а також Inter Media Group. Тому продукція телеканалів, що входять в ці групи, відмикатиметься.

Послідовність відключень така:

З 1 травня - ICTV, "Новий канал", СТБ, М1, М2, "Оце";

З 5 травня - "Україна", НЛО TV, "Індиго TV";

З 19 травня - 1+1, 2+2, ТЕТ, "Плюсплюс", "Бігуді", "УНІАН" а також "Квартал TV", Bolt, StarFamily, StarCinema, FilmUA Drama, "Кус-кус", "36,6";

З 21 травня - "Інтер", К1, К2, НТН, "Мега", Enter-фільм, "Піксель", Zoom.

У той же час, на початку травня українцям стануть доступними міжнародні телеканали. У них стане менше реклами, і пакети послуг будуть дешевше. За словами провайдера Lanet, ці пакети подешевшають для українців завдяки тому, що провайдеру не доведеться платити величезні гроші за вітчизняний продукт.

Українським глядачам стануть доступні чотири основні пакети послуг:

Baza - більше ста п'ятдесяти телеканалів, серед яких будуть Viasat, TV1000, Sony, Discovery, VIP Premier, FOX, абонентська плата складе 77 грн за тридцять днів.

Prime - понад 180 розважальних та пізнавальних телеканалів, як вітчизняних, так і міжнародних, у тому числі Discovery, FOX, Viasat, TV1000, VIP Premier, Sony та інші всього за 97 гривень за тридцять днів.

Prime - понад 180 українських та міжнародних розважальних та пізнавальних телеканалів, 119 грн/30 днів безкоштовний соціальний ТВ-пакет.

Promo - понад 100 інформаційних та розважальних українських телеканалів.

Раніше повідомляли, привітання з Великоднем 2021: теплі смс в прозі і віршах.

Як повідомляв Знай.uа, Євген Клопотенко поділився ідеальною стравою до Великодня: рецепт курочки на банці з картоплею.

Знай.uа писав, погода 1 і 2 травня в Україні дозволить відсвяткувати Великдень на природі.