Українським дачникам і садівникам розповіли, як побороти злощасну тлю, яка атакує молоду рослину, без використання хімічних засобів.

Кожен, хто займався вирощуванням рослин, кущів і дерев стикався з попелиць. Ці паразити захоплюють молоді пагони рослин і висмоктують з них всі поживні речовини, що призводить до в'янення і загибелі. Побороти тлю не так просто, оскільки розмножується вона швидко і безперестанку.

Найефективніший і популярний метод в боротьбі з попелиць – обприскування. Однак, важливо врахувати, що якщо бризкати рослини хімікатами, то незабаром через землю і коріння вони потраплять в плід, а отже, і в шлунок людини.

Попелиця / фото: Pixabay
Попелиця / фото: Pixabay

Тому ми підготували для вас безпечні розчини, які знищать тлю і вбережуть ваш організм від шкідливих хімікатів.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  1. Подрібнену траву чистотілу з квітками (2,5 ст.) залити гарячою водою (1л), прокип'ятити 5 хвилин, наполягаю добу. Процідити і обприскати рослини.
  2. Подрібнити 2 склянки свіжозібраного листя кульбаби і залити 10 л води на 2 години.
  3. B 10 л води розмішати деревну золу (2 ст.) мильну стружку (5 ст. л.). Сумішшю обробити не тільки овочі, а й квіти, уражені попелиць.
  4. Натерти одну цибулину 1 ч.л. отриманої кашки розвести у воді (1 л) і залишити під закритою кришкою на 5 годин.
  5. Квітки і траву чорнобривців (піввідра) висушити під навісом. Суху сировину залити 10 л теплої води і настоювати дві доби. Процідити, додати мильну стружку(4 ст. л.).

Нагадаємо про місячний календар посіву: повний список вдалих днів для багатого врожаю.

Як повідомляв портал Знай.uа, як вирощувати перець, щоб урожай був багатим: народні поради.

Також Знай.uа писав, як виростити пишні півонії, які будуть радувати місяцями: поради садівникам.