60-річна Олена Павлівна вирішила, що коли зовсім постаріє - піде в елітний будинок престарілих. А свою шикарну квартиру перепише на соцпрацівників.

Про своє рішення жінка розповіла подругам за однією із зустрічей, пише Ukrainians.Today.

"Знайду який-небудь пансіонат краще, щоб виходити можна було, харчування хороше, умови проживання прийнятні, в окремій кімнаті жити. Я по телевізору бачила такі! Там добре, за тобою дивляться, прибирають, гуляти водять, всі умови створюють для хорошого життя. І компанію для спілкування хорошу можна знайти завжди - краса, одним словом. Там старість у людей непогана", - міркує Олена Павлівна.

Подруги здивувалися такому рішенню пенсіонерки, адже дані заклади дуже дорогі і не для "простих людей", а для багатіїв, пенсії точно не вистачить.

"Зможу як-небудь викрутитися. Квартиру туди віддам! Моя квартира все окупить!", - впевнено відповіла Олена Павлівна.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
А квартирка у жінки дійсно не з дешевих. Її ще в радянські часи отримав батько пенсіонерки - вчений і професор. А тепер квартира повністю належить їй, адже батьки і брат померли.

фото Getty Images
Бабуся \\ фото Getty Images

Олена Павлівна у своїх хоромах живе одна. У неї скрізь ідеальна чистота і порядок. Все в будинку стоїть на її смак.

При цьому у жінки є 35-річна дочка Катя. Відносини між ними завжди були натягнуті. Наприклад, Олена Павлівна вважає, що пишатися дочкою їй не доводиться, адже Катерина не досягла в житті ніяких особливих висот. Катя живе на знімній квартирі з двома дітьми від різних шлюбів, працює в школі і живе "від зарплати до зарплати".

Особистої квартири у Каті теж немає і навряд чи ситуація в недалекому майбутньому зміниться, адже їй навіть купити запасне взуття дитині важко. При цьому прописана вона в квартирі матері, а діти у своїх батьків.

35-річна жінка стала жити окремо від метері в свої 20 років, вийшла заміж і з тих пір вирішує свої проблеми самостійно. А їх у неї вистачає - народження дітей, розлучення, пошук роботи і даху над головою.

Знаючи ситуацію молодої жінки сусідки Олени Павлівни запитали, чому вона не думає залишити квартиру доньці і онукам. На що пожила жінка відповіла, що дочці вона не потрібна, вона навіть не дзвонить.

Пенсіонерка
Пенсіонерка

"Я їй потрібна сильно? Ні! Вона зараз мені не дзвонить, хоча я ще цілком не стара жінка і на своїх ногах. А якщо допомога потрібна буде, так і зовсім її не докличишся. Нікому я не потрібна. На дочку свою єдину у мене надії немає, треба самій про себе думати",- відповіла Павлівна.

Хоч життя і не шкодує Катерину, але позиція її матері непохитна. Адже за її словами, доросла людина повинна сама досягати всього в житті. А раз дочка вийшла заміж і народила дітей - значить, доросла.

"Послухай, ну якось не по-людськи так, виходить. Ти ж зовсім без нічого залишити хочеш на старості років рідну єдину дочку. Та ще й без прописки, ну взагалі! Ти в елітний будинок престарілих за квартиру підеш, а їй куди йти? На вокзал? А онуки, ти про них подумала?" - каже подруга Олені Павлівни.

Як відповіла 60-річна жінка, то за онуками повинні дивитися їхні батьки, поки вони маленькі. А як виростуть, то нехай самі піклуються про себе і заробляють.

"Я повинна про них думати? Коли їх народжували, мене не питали, самі були. Так що і тепер нехай без мене обходяться. Поки онуки маленькі, у них є батьки, які і повинні нести за дітей всю відповідальність. А стануть дорослими - будуть самі піклуватися про себе. Не гірше за інших. Нехай заробляють", - вважає Олена Павлівна.

На її думку, вона все робить правильно і нікому нічим не зобов'язана. А ось рідні та друзі не згодні з нею, все відмовляють її від ідеї віддати квартиру стороннім, а заповідати єдиній доньці. Але жінку умовити дуже важко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мати-одиначка після інсульту змушена красти їжу, щоб прогодувати дочку з анорексією: "це так соромно"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Старенька викопала в своєму саду злитки золота і віддала їх матері-одиначці: "тобі потрібніше"

Також «Знай.иа " писав, що За крок від самогубства: жінка спробувала викинутися з вікна через сварку з матір'ю