Військовослужбовці ЗСУ провели заняття з національно-патріотичного виховання молоді та мінної безпеки в школах, розташованих близько до фронту.

Детальніше про це пише прес-служба ООС в Facebook.

Повідомляється, що у вільний від виконання бойових завдань час бійці окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха проводять освітні заходи з молоддю на Донбасі.

Навчання / фото : ООС
Навчання / фото : ООС

Цього разу офіцери, сержанти та солдати вирушили до прифронтових населених пунктів, де провели уроки з мінної безпеки. У ході занять військовослужбовці розповіли молоді порядок дій та правила безпечної поведінки під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Військові зазначили, що інформація, якою вони діляться з учнями, вкрай важлива і здатна вберегти не одне людське життя.

Навчання / фото : ООС
Навчання / фото : ООС

"Досить часто військовослужбовці проводять заняття з національно-патріотичного виховання молоді, де сержанти і офіцери бригади розповідають учням про бойовий шлях військової частини, історію визвольної боротьби проти російських окупантів, особливості проходження служби в лавах Збройних Сил України та відповідають на запитання, які цікавлять молодь", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що в рамках цивільно-військового співробітництва в сільські бібліотеки та школи прифронтових районів військові постійно передають патріотичні плакати і нову українську літературу.

Нагадаємо, що боєць " Дуб "на Донбасі з 2014 року, згадав про початок війни:"коли дізнався про анексію Криму - відразу подзвонив у військкомат".

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна отримала потужну підтримку від головних недругів Путіна.

Також Знай.uа писав, що російський військовий фрегат зазнав фіаско: ледь не потрапив ракетою в себе.