Українка досить довгий час не могла отримати аліменти на дітей, а все через те, що банк не захотів перераховувати гроші з боржника на рахунок жінки, хоча всі потрібні документи були на руках.

Про це написала Оля Перова в групі "Безкоштовна юридична допомога" у Фейсбуці.

За її словами, вона виграла всі суди і боржнику винесли постанову про арешт коштів. Але отримати ці гроші жінка ніяк не могла, а все через те, що банк відмовлявся списувати з рахунку боржника кошти поки не набереться вся сума боргу.

"У мене звичайна ситуація-боржник винен на 2-х дітей: аліменти на неповнолітнього+аліменти на повнолітнього+пеню Багато,бо не платив дуже довгий час )
ДВС винесла постанову про арешт коштів в одному провадженні минулого року,потім,після того,як закінчився суд по скарзі боржника на ДВС,у 2-ому провадженні,і місяць тому ще в одному,бо боржник знову програв апеляцію. і всі,по черзі
повідсилала в банк ще у паперовому вигляді.
Коли ДВС відіслала постанови про арешт коштів по 1-ому ВП ,то один банк відписав,що є гроші на рахунку.
Виявилося,що боржник на нього отримує зарплату щомісяця.
Більше з лютого 2020 з того рахунку боржник гроші не знімав через заборону,хіба були поступлення зарплати.
Але банк НЕ хоче віддавати ті гроші.які вже є на рахунку,каже,що поки НЕ назбирається вся сума,доти ніяких списань робити НЕ буде.
Але там дуже велика сума заборгованості-70 000грн,а боржник отримував по 2-3 тис в місяць,тим більше,що тепер звільнився з тої організації і вже 2 місяці більше ніяких коштів на той рахунок не поступає. Чи правильно діє банк?
",- написала Перова в повідомленні.

Жінка вирішила поміняти тактику і відправила в Департамент виконавчої служби платіжку, де сума була меньшеі не була більше тієї суми, яка перебувала на рахунку боржника. Але і тут - невдача.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Уже ДВС пробувала зробити по іншому-відправила платіжку в другому провадженні,де сума менша і якраз би тих коштів,що є на рахунку зараз,вистачило для погашення боргу.
Але і тут банк відмовив-каже,що,поки не стягне гроші по 1-ій ПОСТАНОВІ!, саме по постанові,бо платіжку ДВС забула надіслати, ну,що ж їм зробиш! доти ніяких коштів списувати НЕ буде.
Міг би хтось роз'яснити цю ситуацію
",- поскаржилася жінка.

Зрештою Ользі Перовій вдалося домогтися законних аліментів про що вона і сповістила в коментарях під своїм постом. А допомогла скарга до суду на бездіяльність ДВС і вже на Великдень всі гроші з банківського рахунку боржника були зараховані українці.

"Кому цікаве продовження ))
ДВС, просто-напросто, рік НЕ надсилала платіжну вимогу в банк!
Коли я, озброєна підказками добрих, освічених та розумних ! людей з групи 🙂, написала в суд скаргу на бездіяльність ДВС і , відповідно, надіслала її примірник для ДВС, то...
НЕ повірите -
До обіду моя скарга надійшла на ел.пошту ДВС, а після обіду уже в АСВП була сформована платіжка в банк про списання коштів і...
на Паску усі гроші з банківського рахунку боржника - 18000, мені були зараховані ...
І двс,при святі, попросила забрати скаргу з суду, адже гроші я ВЖЕ отримала, то і скаржитися нема причини
",- поділилася жінка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Видадуть того ж дня: українцям дозволили отримати повторно свідоцтво про народження

Як повідомляє портал «Знай.иа» Боржники по аліментах повернули 1,5 млрд всього за 3 місяці: як таке стало можливо

Також «Знай.иа " писав, що У мить ока: з українців почнуть списувати борги в онлайн-режимі