Через пару днів українців знову чекають довгі вихідні і багато хто знову покине свої міські квартири і поїде відпочивати на природу з пікніками. Але який пікнік без шашлику?
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМи підготували для вас найсмачніші маринади для головної страви травневих свят - шашлику.
Для 1 маринаду нам знадобиться:
- свинина (шийка) — 1,5 кг
- ріпчаста цибуля-700 гр.
- оцет — 9%) - 50 мл.
- сіль-1,5 ч. л.
- перець за смаком
- рослинна олія - 1 ст. л.
Для 2 маринаду:
- свинина — (шийка) - 2 кг
- ріпчаста цибуля-0,5 кг
- рослинна олія - 1 ст. л.
- сіль - 1 ст. л.
- перець і спеції за смаком.
Для 3 маринаду:
- свинина (шийка) — 1,5 кг
- ріпчаста цибуля-700 гр.
- майонез-300 гр.
- сіль-1 ст. л.
- перець і спеції за смаком.
Для 4 маринаду:
- свинина (шийка) — 1,5 кг
- ріпчаста цибуля-2-3 великих цибулини
— мінеральна вода-1 літр
- розмарин 1 ч. л.
- лавровий лист - 2-3 шт.
- сіль - 1,5 ч. л.
- перець за смаком.
Для 5 маринаду:
- свинина (шийка) — 1,5 кг
- ріпчаста цибуля - 2 великі цибулини
— кефір-2 склянки
- сіль - за смаком
- цукор - 1,5 ч. л.
- чорний мелений перець - за смаком
- свіжа зелень-базилік, зелена цибуля, кріп, стрілки часнику
— перець чилі-1 шт.
Для 6 маринаду:
- свинина (шийка) — 1 кг
- ріпчаста цибуля-6 шт.
- червоне вино-300 мл
- сіль - 3 щіпки
- чорний мелений перець - за смаком
- розмарин-1-2 гілочки
- лавровий лист-2 шт.
- червоний перець - 1 щіпка.
Для 7 маринаду:
- свинина — шийка) - 2 кг
- ріпчаста цибуля-5шт.
- гранатовий сік-500 мл.
- сіль-1 ст. л.
- коріандр, хмелі-сунелі
- чорний перець за смаком.
Для 8 маринаду:
- свинина (шийка) — 1,5 кг
- ріпчаста цибуля - 2 шт.
- пиво-0,5 л.
- сіль-1 ст. л.
- лавровий лист-2 шт.
- чорний перець за смаком.
Для 9 маринаду:
— свинячі реберця-1,5 кг
- ріпчаста цибуля - 2 шт.
- часник-1 зубчик
- томатний сік-0,5 л.
- сіль-1 ст. л.
- запашний горошок-4 шт.
- лавровий лист
- гвоздика
- чорний перець за смаком.
Маринади це, беспорно, добре. Але також важливо купити і правильне м'ясо, яке буде м'яким, соковитим і смачним. Розглянемо яка частина свинини найбільше підходить для шашлику і як її вибрати.
Якщо ви вибрали вирізку, то перед смаженням потрібно зняти жилаву плівку. Після приготування м'яса потрібно відразу сідати за стіл, інакше ваш шашлик засохне і стане жорстким.
Шийка йде другою по ніжності після вирізки. Містить в собі трохи жиру. Найголовніше оглянути м'ясо на наявність хрящів і позбутися від них. Якщо шматки жиру занадто великі, то їх краще зрізати. Але при цьому наявність невеликої кількості жиру дозволяє підсмажити ваше м'ясо до золотистої скоринки.
3-е місце по ніжності займає корейка. Усередині жир відсутній, але при цьому він розмістився на поверхні м'яса. Якщо ви хочете приготувати шашлик з корейки, то цей жир потрібно зняти, інакше м'ясо вийде дуже жорстке.
Наступним став карбонат. Його потрібно брати з салом, щоб жир не дав стекти м'якоті м'яса, тоді шашлик вийде дуже ніжним і смачним. М'ясо варто нарізати поперек, щоб кожен шматочок був з жиром.
Останній у списку - окіст. Теж підходить для шашлику, але він більш жорсткий.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, раніше Шашлики на травневі свята: як правильно замаринувати і посмажити м'ясо
Як повідомляє портал «Знай.иа» Як зробити кращий шашлик, щоб здивувати кожного: основні помилки в приготуванні
Також «Знай.иа " писав, що Свинина зустріне великодні свята різким подорожчанням: скільки доведеться віддати за шашлик