Для всіх громадян, які мають відношення до виплати аліментів на утримання неповнолітніх дітей, з'явилися важливі новини. Так, у Міністерстві соціальної політики України заявили, що розмір аліментів, визначений рішенням суду, не можна вважати незмінним.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню прес-служби Мінсоцполітики України в мережі Facebook.

Аліменти, скріншот: YouTube
Аліменти, скріншот: YouTube

"Розмір аліментів, визначений рішенням суду, не можна вважати незмінним. Стаття 192 Сімейного кодексу України прямо передбачає можливість зміни розміру аліментів за позовом одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення здоров'я одержувача аліментів та в інших випадках, передбачених Сімейним кодексом України.

Для зміни розміру призначених аліментів зацікавленій стороні слід звернутися з відповідною заявою до суду, в якій привести підстави для відповідної зміни.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Звертаючись до суду з проханням про збільшення аліментів, в заяві зазначаються докази щодо поліпшення матеріального становища платника аліментів, хвороби дитини, збільшення потреб на утримання дитини. Цей перелік не є вичерпним і залежить від життєвої ситуації.

Статтею 182 Сімейного кодексу України встановлено, що при визначенні розміру аліментів суд враховує:

- стан здоров'я та матеріальне становище дитини;

- стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;

- наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, доньки, сина;

- наявність на право власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав;

- доведено стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів;

- інші обставини, що мають істотне значення.", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Публікація прес-служби Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook

Публікація прес-служби Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook
Публікація прес-служби Мінсоцполітики України, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, українка не змогла отримати законні аліменти на двох дітей через банк: "Cписувати не будемо".

Як повідомляв Знай.uа, дівчина відшукала батька через 30 років після відходу з сім'ї, сестра і мама встали стіною: "Він тебе не шукав, копійки не дав".

Знай.uа писав, видадуть того ж дня: українцям дозволили отримати повторно свідоцтво про народження.