Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла про атмосферний фронт, який вже відвідав Україну. Які області зачепило першими.

Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Першими від нього постраждали жителі Західної України, але, протягом доби він буде рухатися на схід, і притягне за собою на територію України періодичні дощі.

При цьому, Наталка Діденко пише, що в східних областях, на південному сході, а також Дніпропетровщині дощів не очікується - там буде сухо і тепло.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Атмосферний фронт, фото: Наталка Діденко
Атмосферний фронт, фото: Наталка Діденко

Киянам з ранку варто прихопити парасольки, так як дощі будуть вже на місці. У другій половині дня дощ йти перестане, але це не точно. Трохи знизиться температура повітря.

В кінці робочого тижня, в п'ятницю, 7 травня, дощі з грозами продовжаться на півночі, заході, в центрі, і трохи на Сході. Загалом, пощастить тільки південь, а також Луганської та Донецької області.

Погода в Україні 7 травня, фото: Укргідрометцентр
Погода в Україні 7 травня, фото: Укргідрометцентр

Температура повітря в середньому складе 23 градуси тепла, а вночі може опуститися до 10.

У суботу в Україну прийдуть ще більш прохолодні вологі повітряні маси, і вихідні пройдуть з дощами і прохолодою. 8 травня стане самим не комфортним днем на вихідних. Денна температура складе від 13 до 20 градусів тепла.

Погода в Україні 8 травня, фото: Укргідрометцентр
Погода в Україні 8 травня, фото: Укргідрометцентр

Неділя і понеділок будуть без дощів, але, прохолода затримається. Температура повітря не підніметься вище 20 градусів тепла, а ночі будуть жахливо холодними.

Погода в Україні 9 травня, фото: Укргідрометцентр
Погода в Україні 9 травня, фото: Укргідрометцентр

Нагадаємо, раніше Погода 1 і 2 травня в Україні дозволить відсвяткувати Великдень на природі. В Україні на Великдень буде тепло

Як повідомляє портал Знай.ua, "Гроза всім розповість, що прийшов Великдень": українців попередили про зливу на свята, кого обійде негода.

Знай.ua писав, прогноз погоди на 2021: українців чекає літо в травні і зима на контрасті.