У весняний період багато городників заклопотані вирощуванням розсади та висаджуванням її у відкритий ґрунт і теплиці. Проте, часто дачники стикаються з проблемою витягування розсади.

Як врятувати розсаду від витягування та іншими корисними порадами щодо вирощування рослин ділиться телеграм-канал "Щоденник дачника".

Як пояснюють досвідчені городники, зазвичай витягування розсади відбувається по одній з двох основних причин. Зокрема, це недостатність світла або підгодівлі. Інколи обидва фактори разом дають витягнуту розсаду.

Розсада, коріння, фото з YouTube
Розсада, коріння, фото з YouTube

Проте, цього легко можна уникнути. Наприклад, додаткове світло можна забезпечити за допомогою спеціальної лампи. Якщо розсаду світлом ви забезпечили, але вона все одно витягується, тут варто вжити додаткових заходів. А саме - підгодувати її препаратом "Атлет".

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду
Показати ще

Цей препарат саме призначений для того, щоб контролювати зростання розсади. Він також добре підживлює рослини, а це дозволить отримати більше врожаю.

Після підгодівлі ним рослини перестають рости вгору. Натомість розсада починає активно формувати свою кореневу систему. У результаті стеблинки стають товстішими, листочки більшими і соковитішими.

Розсада, кадр з відео
Розсада, кадр з відео

Як правильно підгодовувати розсаду:

Для підгодівлі треба одну ампулу (1,5 грама) розвести в 1 літрі води. Розсаду треба полити й обприскати. Орієнтуватися, щоб під один саджанець потрапило 1-2 ст. ложки засобу.

Для обприскування рослин використовується той же розчин і в тих же пропорціях. Полити й обприскати розсаду потрібно тричі. А проводити таку обробку необхідно раз на тиждень.

Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com

Нагадаємо, засоби від усіх хвороб огірків: овочі й бадилля будуть зеленими до самої осені. Засоби, які врятують ваш врожай

Як повідомляв портал "Знай.ua", незвичайні способи виростити перець на своєму городі: приманки для комах і бананові шкурки. Ефективні способи вирощування перцю

Також "Знай.ua" писав як виростити величезний урожай буряка: вистачить для борщу і "шуби" на цілий рік. Що любить буряк