Не секрет, що майже у кожної людини велику роль в житті відіграє мати - найчастіше, це перша підтримка і ніжна батьківська любов. Для шанування всіх мам світу було встановлено Міжнародний День матері. Традиційно в цей день прийнято вітати і дарувати подарунки всім мамам і вагітним.

Відомо, що це світле свято відзначається в більш ніж 40 державах світу, але не має єдиної дати.

Пропонуємо нашим читачам детально дізнатися про головні традиції, про точну дату і про те, як з'явилося це свято.

Мами з дітьми, фото: Unian
Мами з дітьми, фото: Unian

Коли День матері в Україні?

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В Україні та більшості інших країн світу свято відзначається у другу неділю травня. Цього року День матері святкується 9 травня і збігається з Днем Перемоги над нацизмом.

Дата шанування мам походить з давньогрецького культу матері. Як світське свято День матері вперше було підтримано активісткою Джулією Уорд Хоув у 1872 році, але не стало популярним. У 1907 про свято заговорили знову. Американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою почитати матерів, і звернулася до державних установ з пропозицією встановити свято.

У 1910 році штат Віргінія першим визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році другу неділю травня було оголошено національним святом матерів. Слідом за США свято також визнали в інших країнах, в тому числі і в Україні.

Традиції святкування Дня матері

У цей день прийнято вітати всіх матерів незалежно від віку, дякувати їм за материнську працю. Мамам дарують квіти, листівки та подарунки, приїжджають до них в гості. Якщо ви живете далеко від матері - не забудьте привітати її телефоном. У свято також вшановують вагітних жінок. У цей день проходять акції та заходи на підтримку матерів.

Раніше повідомляли, півмісяця вихідних: скільки відпочиватимуть українці у травні.

Як повідомляв Знай.uа, Великодні вихідні 2021: скільки українцям подарували вільних днів.

Знай.uа писав, українці отримують травневі канікули: скільки відпочиватимемо.