Президент України Володимир Зеленський нагадав громадянам про День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.

Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Instagram.

Відомо, що в суботу, 8 травня, у світі відзначається День пам'яті і примирення, в який прийнято шанувати жертв Другої світової війни. Віднедавна в Україні також прийнято відзначати цей день, про що вирішив нагадати президент Володимир Зеленський.

"На жаль, ми не можемо уникнути війни у минулому. Але можемо і маємо зробити все, аби ніколи не допустити нової війни у майбутньому. Весь світ та усі світові лідери мають показувати, що людство вивчило урок 1939-1945 років назавжди", - написав гарант.

Пост Володимира Зеленського в Instagram / скріншот
Пост Володимира Зеленського в Instagram / скріншот

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Він зазначив, що пора змінити формулювання, і говорити не просто "Друга світова війна", а "Друга і остання світова війна". Володимир Зеленський заявив, що світ не повинен давати навіть вербальних натяків на нову війну.

"Наповнити мільйони шкільних підручників з історії, наукових досліджень, мільйони романів та фільмів мантрою про неможливість повторення війни у майбутньому. Світ має сказати: у 1939-1945 роках тривала остання світова війна", - резюмував президент.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський сьогодні, 8 травня, вшанував пам'ять воїнів, полеглих у Другій світовій війні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський зібрався задати Україні нову швидкість в поліпшенні.

Також Знай.uа писав, що Володимир Зеленський заговорив про дороги перед другим "раундом" великого будівництва.