Не секрет, що в ці травневі дні на дачах і городах у всю кипить робота по посадці різних овочів, фруктів та навіть дерев. Навіть на секунду не можна забувати, що є таке прекрасне джерело вітамінів як морква.

З помаранчевої вкусняшки в ці весняні і теплі деньки можна зробити чудове варення, яке може врятувати від авітамінозу в холодні і похмурі осінні дні. А осінь, звичайно, прийде - краще до неї підготуватися зараз.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Душа садівника".

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

"Морквяне варення з лимонним соком. Дами, порадуйте себе або натякніть своєму чоловікові, щоб він приготував це для вас.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Для варення знадобиться:

- морква-1 кілограм;

- лимон-1 кілограм;

- цукор-2 кілограми;

- ваніль за смаком.

Спочатку ретельно миємо й чистимо моркву, потім викладаємо її на рушник і даємо обсохнути. Лимони ошпарюємо окропом і нарізаємо часточками (можна прибрати кісточки). Морква і лимон пропускаємо через м'ясорубку і додаємо цукор.

Перемішуємо. Ставимо суміш на невеликий вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, залишаємо варитися 40 хвилин. Не забувайте знімати пінку і іноді обережно помішувати.", - пишуть автори публікації.

Лимони, скріншот: YouTube
Лимони, скріншот: YouTube

Також варто нагадати нашим читачам, що спеціально для наших читачів, які не бачать свого життя без городу або дачної ділянки, ми вже публікували кілька важливих порад про те, як доглядати за огірками, як використовувати гірчичний порошок, а так само, як підготувати грунт до кабачків.

Раніше повідомляли, паста з TikTok від супермоделі Джіджі Хадід: дивовижний рецепт макаронів з горілкою.

Як повідомляв Знай.uа, рецепт варених сирників від зірки "Лісапетного батальйону" Фаліон: "Дієтичні".

Знай.uа писав, Євген Клопотенко розгромив свою кухню: "Ножем не виходить відбиватися".