Пекінська капуста здавна користується популярністю у всьому світі, а також має масу корисних властивостей. У цій статті ви дізнаєтеся про секрети вирощування пекінської капусти і про її користь для організму.

Відомо, що пекінську капусту здавна вважають овочем довголіття. Так її прозвали завдяки високому вмісту в ній лізину-амінокислоти, що сприяє омолодженню організму. Більш того, даний овоч дуже поширений в кулінарії – його можна їсти сирим, смажити, варити тушкувати, і вона не втратить свій природний смак.

Одними з переваг пекінської капусти є невибагливість і скоростиглість. Збирати урожай овоча можна через 45-80 днів, в залежності від сорту.

Коли садити пекінську капусту?
Незалежно від того, садите ви її у вигляді розсади або насінням, Пекінська капуста любить відносно короткий світловий день, тому займатися висадкою краще в середині квітня або в кінці серпня.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Кращі родичі для пекінської капусти-картопля, огірки, цибуля, бобові, морква. Для економії місця на ділянці листові сорти вирощують в якості ущільнювача на грядці з огірками. У липні насіння висівають у відкритий грунт на глибину 2-3 см за схемою 3-5х10-20 см для листової капусти, 20-25х 5-50 см для кочанной і полукочанной.

Догляд за пекінською капустою
Її необхідно регулярно поливати, рихлити, видаляти бур'яни. Підгодовувати розчином сечовини (30 г/10 л води) або коров'яку (1:10). Для захисту від шкідників грядку посипати золою (300 г), сумішшю солі, 2 ст.л. меленого перцю і 1 ст. л. порошку гірчиці.

Нагадаємо про поради, які допоможуть уберегти кущі малини від черв'яків.

Як повідомляв портал Знай.uа, як виростити солодкий буряк і зібрати багатий урожай.

Також Знай.uа писав, як допомогти Малині вирости і вродити багатий урожай.