У Полтавській області попрощалися з відважним воїном ЗСУ, який не зміг пережити потрапляння снайперської кулі.

Детальніше про це пише видання "Армія Inform".

Прощання з сержантом взводу штурмової роти окремої механізованої бригади імені Князя Володимира Мономаха Юрієм Опришко пройшло зі Свято-Михайлівському храмі в Кременчуці. Воїн ЗСУ отримав поранення під час служби в кінці квітня поточного року в районі н.п. Південне. Незважаючи на численні операції і молитви рідних, Юрій не зміг вижити.

Попрощатися з українським захисником прийшло сотні городян, бойових побратимів Юрія, ветеранів і, звичайно ж, сім'я. З храму траурних кортеж попрямував до рідного села бійця, де односельці вишикувалися в живий коридор, щоб проводити земляка в останню путь.

Похорон / фото: Армія Inform
Похорон / фото: Армія Inform

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Похорон / фото: Армія Inform
Похорон / фото: Армія Inform

— Юрій свідомо обрав для себе не простий шлях воїна-захисника, — розповів його бойовий товариш Олександр. — У 2015 році він прийшов до «Айдару» за п’ятою хвилею мобілізації й із честю виконував свій обов’язок перед народом і Україною.

Коли термін служби його підійшов до кінця, він все одно не зміг жити мирним життям, поки ворог нападає на українські землі. У 2019 році Юрій повернувся до побратимів на фронт у рідний підрозділ.

Похорон / фото: Армія Inform
Похорон / фото: Армія Inform

— Він був справжнім воїном, справжньою людиною. І нехай куля снайпера виявилась сильнішою, ніж Юркова жага до життя, він усе одно переміг. Адже по собі залишив невмирущу пам’ять, добрі справи, а головне — своїх нащадків: сина Дмитра та донечку Меланію, яка народилась рік тому, — додав товариш полеглого.

Поховали Юрія під урочистий салют і гімн України, а його родиною вручили український прапор і сумну Грамоту від вищого командування ЗСУ.

Нагадаємо, що у Житомирській області попрощалися з 22-річним розвідником, який загинув на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.иа, молода Військова стала командиром взводу бравих танкістів: сталева воля і шикарна коса під кашкетом.

Також Знай.иа писав, що українські захисники тепло привітали мам у лавах ЗСУ: майже 30 тисяч жінок-воїнів завжди поруч.