Лілії є улюбленими рослинами багатьох садівників. Однак, ці красиві квіти досить вибагливі в догляді. У цій статті ви дізнаєтеся, як зробити так, щоб лілії цвіли пишно.

Якщо вчасно не підгодовувати і не удобрювати лілії, то вони виростуть дрібними або поодинокими. Щоб цього не сталося, необхідно дотримуватися лише кількох порад, які ми перерахуємо нижче.

На початку червня лілії дуже потребують азоту, тому його запаси необхідно терміново поповнювати. Для цього змішайте в 10-літровому відрі з водою по 30 грам аміачної селітри і сечовини. Після ретельного змішування цим розчином удобрити лілії. Важливо удобрювати їх лише після протоки грунту, щоб уникнути опіків на коренях і пошкодження цибулин.

Лілії / фото: Pixabay
Лілії / фото: Pixabay

Як тільки лілії отримають порцію азотовмісних добрив, ви побачите, як активно почне рости листя.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Через 7-10 днів після добрива азотом, необхідно підгодувати лілії. Для цього візьміть деревну золу і розсипте її на грунті навколо рослини. Після чого полийте водою.

Якщо у вас не виявилося деревної золи, тоді можна підгодувати рослину комплексним мінеральним добривом з вмістом фосфору, магнію та азоту. Така підгодівля запустить процес зав'язування бутонів.

Нагадавши, чим корисна кориця для кімнатних рослин і від яких проблем вона позбавляє.

Як повідомляв портал Знай.иа, як врятувати стан рук після городу-поради фахівців

Також Знай.иа писав про секрети вирощування пекінської капусти і про її користь для організму.