Стало відомо про те, що українці стали знову першими в Європі. Спортсмени здобули два "золота" на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram.

Перше "золото" Україні принесла Марта Федiна. Вона стала чемпіонкою Європи в артистичному плаванні. Мартi Федінiй вдалося обійти срібного призера Євангелію Платаніоті з Греції.

На сторінці МВС України також вирішили привітати дівчину з цією подією.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українці всього 19 років, але, за свою коротку кар'єру їй вдалося стати вже дворазовою чемпіонкою Європи в 2018 і 2021 році, а також семиразовою чемпіонкою світу (2019).

Також, ще двоє українців показали, на що вони здатні. Ксенія Байло і Олексій Середа отримали ще одне "золото". Вони стали чемпіонами Європи в синхронних стрибках у воду з вишки.

З відривом практично в 20 балів вони завоювали перемогу. Другий і третє місце у Великобританії і Росії відповідно.

А ось у стрибках у воду з трампліну в 1 метр першою стала італійка, Українка лише на сьомому місці.

Коментарі під постом, фото: скріншот
Коментарі під постом, фото: скріншот

Коментарі під постом, фото: скріншот
Коментарі під постом, фото: скріншот

Цю новину президент додав собі на сторінки в соціальних мережі, щоб показати, що українці здатні на все, якщо захотіти. Співвітчизники не могли обійти стороною цю новину, і почали писати коментарі під постом.

Коментарі під постом, фото: скріншот
Коментарі під постом, фото: скріншот

Нагадаємо, що Чемпіонат Європи з водних видів спорту пройде з 10 по 23 травня в місті Будапешт, що в Угорщині. Вони мали відбутися ще минулого року, але, у зв'язку з карантинними обмеженнями їх перенесли на рік.

Раніше повідомляли, Ломаченко-Накатані: українець провів тренування в стилі Роккі на березі океану.

Як повідомляв Знай.uа, харків'янин пішов по стопах Білодід і привіз "бронзу" Європи: ось як потрібно робити кидок.

Знай.uа писав, колишня олігарха Онищенка Різатдінова розповіла про період, коли не любила своє тіло: "дуже сильно лякало".