Останній місяць весни стрімко мчить до свого екватора. Незабаром вже середина травня, а за ним початок літа. Є люди, які тимчасове потепління плутають з приходом постійної теплої літньої погоди і прямують до місць для купання.

Травневі походи "покупатися" нечасто закінчують добром. Саме тому українські рятувальники попередили громадян про те, що лізти у воду ще дуже і дуже зарано.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби ДСНС України в мережі Facebook.

Публікація ДСНС, скріншот: Facebook
Публікація ДСНС, скріншот: Facebook

"З початку 2021 року на водоймах країни вже загинуло 270 осіб. Травневе тепло спонукає громадян якомога швидше почати купальний сезон, навіть при тому, що температура води поки небезпечна для плавання. Незважаючи на численні заклики рятувальників, громадяни продовжують наражати своє життя на небезпеку.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Про наслідки такого ставлення до власної безпеки свідчить красномовна статистика: вже більше двох сотень людських життів забрала вода з початку 2021 року. Шановні громадяни! #ДСНС України в черговий раз закликає вас поки утриматися від купання і враховувати гідрологічну ситуацію на водоймах країни! Особливо уважно стежте за дозвіллям дітей і не дозволяйте їм відвідувати ставки і річки!", - попереджають українські рятувальники.

Варто також нагадати нашим читачам, що на територію України доставили вертольоти Airbus Helicopters Н-145 в рамках україно-французького контракту. Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що дані машини дісталися державі абсолютно безкоштовно, але в той же час дана модернізація дозволить зробити ці моделі вертольотів економічнішими і швидшими.

Раніше повідомляли, українські рятувальники отримали вертольоти, оснащені останнім словом техніки: "Абсолютно безкоштовно".

Як повідомляв Знай.uа, маленький кіт впав з четвертого поверху і застряг на козирку під'їзду: не впорався б без рятувальників.

Знай.uа писав, олень-камікадзе прогулявся приголомшеним Києвом: зоопарк серед маршруток.