З 15 травня українцям, які хочуть полетіти до Туреччини, не доведеться пред'являти результати ПЛР-тестування. Уряд країни вирішив скасувати для туристів з України та інших країн зобов'язання в пред'явленні негативного ПЛР тесту.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України у Facebook.

"Доступність подорожей за кордон поступово відновлюється для українського туриста. Декларація про наміри, яку на початку травня було підписано між Україною та Туреччиною, – має перші результати. Світ вже не буде таким, як раніше. Проте, якщо ми можемо, дотримуючись безпекових норм, хоча б частково повертатись до звичних колись реалій – цим варто користуватись", – заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Олександр Ткаченко, скріншот: YouTube
Олександр Ткаченко, скріншот: YouTube

Варто уточнити, що скасування ПЛР-тестування також відбудеться для пасажирів з Китаю, В'єтнаму, Австралії, Нової Зеландії, Сінгапуру, Таїланду, Південної Кореї, Японії, Великобританії, Латвії, Люксембургу та Естонії.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Туреччина / фото: Pixabay
Туреччина / фото: Pixabay

Нагадаємо, Google покаже Україну з незвіданого боку: від полтавських галушок до гуцульського баноша і 3D-турів.

Як повідомляв портал Знай.uа, головний прикордонник пояснив, які документи знадобляться українцям для виїзду: без цього не випустять.

Також портал Знай.uа писав, що Європа готова послабити правила в'їзду іноземцям: які обмеження скасують.