Більшість українців не можуть уявити свій обід без цієї національної класичної страви. Але як їсти гарячий борщ в літню спеку? Рішення знайшли ще наші бабусі, які мали старовинний рецепт холодної версії борщу.

Інгредієнти:

- варений буряк - 3 шт;
- яйця курячі варені - 4 шт;
- огірки свіжі - 3 шт;
- цибуля зелена - 1 пучок;
- кріп свіжий - 1 пучок;
- кефір 1% - 1 літр;
- сметана 15% - 3 ст л;
- стакан води;
- сіль, перець за смаком.

борщ, фото Creative Commons
борщ, фото Creative Commons

Приготування холодного борщу:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам встановили нові доплати Гроші списуватимуть з усіх рахунків: нові правила оплати карткою Важливі зміни у переказах на картки: що впроваджують Термін до 31 грудня: пенсіонерів закликали зробити це, щоб не втратити пенсію
Показати ще

1. Теремо буряк на крупній тертці.
2. Огірки, яйця ріжемо кубиком.
3. Ріжемо цибулю, кріп.
4. Солимо, все перемішуємо, додаємо кефір, воду і знову перемішуємо.
5. Ставимо в холодильник на годинку, а потім насолоджуємося в таку спеку легким, ситним, смачним супчиком.

Приємного апетиту! Обов'язково спробуйте цю страву.

Раніше ми писали про домашній рецепт хлібного квасу: приготування освіжаючого напою для найспекотніших днів. Домашній квас є хорошою і більш корисною альтернативою купленому в магазині. Цей освіжаючий напій є одним з найпопулярніших у спекотну пору року.

Нагадаємо, дієтологи розвіяли міфи про користь свіжовичавленого соку: не найкраще рішення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Марина Боржемська поділилася рецептом салату з кульбаби: проти весняного авітамінозу і хвороб.

Також портал Знай.uа писав, що Тетяна Литвинова з "МастерШеф" приготувала смачну котлету для бургера.