Протягом тижня між Ізраїлем і Палестиною триває найжорсткіший з 2014 року збройний конфлікт. Пізно ввечері в суботу, 15 травня, Ізраїль завдав удару по будинку заступника глави політбюро ХАМАС в секторі Газа Халіля аль-Хайї.

Через деякий час ізраїльський винищувач завдав удару по будинку командира батальйону "Аль-Фаркаїн" ХАМАС Халеда Манамари.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ, а також відео, які опублікував Telegram-канал "Life Shot".

"Ось що відбувається просто зараз в небі над ізраїльським містом Ашдодом. На цих кадрах - робота системи ПРО Ізраїлю "Залізний купол". Представники руху ХАМАС заявили, що вони запустили десятки ракет по місту у відповідь на руйнування вежі "Аль-Джаля" і загибель мирних жителів", - повідомляють в Telegram-каналі "Life Shot".

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

ХАМАС в ніч на 16 травня випустив 55 ракет по містах в Центральній і південній частині Ізраїлю, повідомили ізраїльські військові. Як заявив офіційний представник армії Хідай Зільберман, система ПРО "Залізний купол" перехопила більшість з них.

"Люди розбігаються з пляжів Тель-Авіва, почувши звуки сирен. Сьогодні більшість іноземних авіакомпаній призупинила рейси до Ізраїлю з міркувань безпеки.", - повідомляли в суботу, 15 травня.

Раніше повідомляли, Ізраїль знищив головний офіс противника одним ударом: димом затягнуло пів міста.

Як повідомляв Знай.uа, більше сотні ракет випустили по Ізраїлю, українка в Тель-Авіві показала бомбосховище: кадри з місця обстрілів.

Знай.uа писав, український Boeing не зміг сісти в Тель-Авіві через обстріли: тривають авіаудари.