Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав православних жінок з Днем святих Дружин-Мироносиць.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в Facebook.

У цей день прийнято акцентувати увагу на християнках, яких завдяки щирій вірі в Бога, самовідданій любові і міцності духу служать ближнім і змінюють світ на краще.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній зазначив, що у третю неділю після Великодня віруючі згадують святих Дружин-Мироносиць: Марію Магдалину, Марію Клеопову, Соломію, Іоанну, Марфу і Марію – сестер православного Лазаря – та інших вірних Христових послідовниць.

Ці жінки заслужили поваги, оскільки до останнього дня земного життя Сина Божого вони слідували за ним і підтримували під час хресних страждань. А мироносицями їх називають тому, що вони прийшли до гробу Господнього з запашним маслом і за іудейським звичаєм помазали тіло померлого Ісуса Христа.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Епіфаній / фото : ПЦУ
Епіфаній / фото : ПЦУ

"Приклад жінок-мироносиць заохочує й надихає багатьох щиро, з любов’ю, самовіддано виявляти свою віру в Бога та творити добрі справи на благо ближньому. Для нас це є натхненна настанова – жити й діяти так само", - заявив Єпіфаній.

Від імені Православної церкви України Епіфаній привітав усіх жінок з церковним святом. Він зазначив, що вони є сучасними посланницями миру і любові і щодня дбають про своїх рідних. Священнослужитель відзначив їх самовідданість і сміливість у захисті здоров'я громадян і держави.

"Велика вам подяка за те, що, попри різні життєві труднощі, ви продовжуєте бути відданими примноженню добра. Нехай Господь дарує вам довголіття у радості, а приклад жінок-мироносиць надихає вас і надалі нести у світ любов та милосердя", - уклав Епіфаній.

Нагадаємо, що митрополит Епіфаній розповів про страхи "цивільного шлюбу".

Як повідомляв портал Знай.uа, Епіфаній увічнив свого колегу, який відродив віру після безбожництва СРСР: "будуть згадувати і молитися".

Також Знай.uа писав, що митрополит Епіфаній розповів, як просити Бога за щастя найближчої.