Експерти розповіли, як можна вберегти ягоди від сірої гнилі. Для цього використовують зовсім простий спосіб, з яким може впоратися кожен.

Як відомо, сіра гниль дуже небезпечна для плодів ягід, зокрема, коли літо вологе. Спори цього гриба живуть в грунтi. Якщо ізолювати ягоди від грунту, то це значно знизить захворюваність.

Полуницю можна садити на чорний лутрасил, або ж можна підкладати під час плодоношення під квітконоси дощечки, або підв'язувати їх до шпалер, або стягувати кущики мотузкою, підставляти опори і так далі.

Полуниця, фото: скріншот з відео
Полуниця, фото: скріншот з відео

При цьому, експерти відзначають, що потрібно щодня поливати і сам грунт, і кущі спеціальним розчином, який називається «Фітоспорін».

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Після того, як плодоношення відбулося, обприскати посадки бордоською рідиною (2 чайних ложки на літр води).

Також, експерти відзначають ефективність препарату під назвою "Циркон", який оздоровлює сама рослина, і при цьому підсилює його імунну систему, роблячи його більш стійким до будь-яких захворювань, навіть вірусним.

Полуниця, фото з вільних джерел
Полуниця, фото з вільних джерел

При зборі врожаю потрібно обов'язково, в терміновому порядку зібрати зворушені сірою гниллю ягоди в отдельгую тару, і закопати їх глибоко під землю, але, при цьому обов'язково, щоб це місце було подалі від самої плантації полуниці.

І ось, всього кілька простих дій, і ягоди виростуть неймовірно соковитими і великими.

Полуниця на городі, фото: скріншот з відео
Полуниця на городі, фото: скріншот з відео

Раніше ми повідомляли, як виростити солодкий буряк і зібрати багатий урожай: важливі Поради для городників.

Як повідомляв "Знай.uа",як врятувати стан рук після городу - поради фахівців.

Також "Знай.uа" писав, що червоні і солодкі ягідки на радість, найкращий захист для куща малини від шкідників - встигніть навесні.

https://www.youtube.com/watch?v=cOihEz2hcEo&t=1s