Перша леді України Олена Зеленська повідомила, що 17 травня Мінсоцполітики, МОЗ, МВС та ГО "Громадський рух "Соціальна єдність" презентували цифровий сервіс для нечуючих і слабочуючих людей.

"Понад 400 осіб протягом останніх двох місяців звернулися на цілодобову гарячу лінію 1539 та отримали інформацію за допомогою послуги сурдоперекладу щодо питань субсидій від держави, оформлення пенсії, надання матеріальної та фінансової допомоги тощо.

У сервісних центрах МВС Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Харкова були встановлені планшети для зв’язку із сурдоперекладачами, і за останні сім місяців там обробили більш як 2 тис. звернень стосовно отримання посвідчення водія, реєстрації та експлуатації транспортного засобу, виготовлення макетів індивідуальних номерних знаків тощо.

Завдяки планшету зі спеціальним програмним забезпеченням люди з порушенням слуху можуть спілкуватися з екіпажами поліції Києва при особистому контакті.

У лютому 2021 року була запущена послуга перекладача жестової мови в зонах митного контролю, а саме в аеропортах "Бориспіль", "Київ", в Одесі, Львові та Станиці Луганській. Вже 90 осіб скористалися такою можливістю на КПВВ в Станиці Луганській", - написала дружина президента України у Facebook.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також Олена Зеленська уточнила, що на сайті МОЗ запрацював спеціальний віджет – значок "вушко". Крім того, з травня всі звернення президента транслюються жестовою мовою.

Нагадаємо, Володимир Зеленський зробив щедрий подарунок українському генію.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Квартал 95" показав масову вакцинацію українців: "Зеленський і Кличко почнуть з киян".

Також портал Знай.uа писав, як Олена Зеленська "українізувала" Маріїнський палац: вперше за 200 років.