Ізраїльські військові завдали потужних авіаударів по сектору Газа вранці 17 травня. За їхніми даними, зруйновано 15 км тунелів бойовиків і будинки дев'яти передбачуваних командирів ХАМАС.

Як повідомляє видання 7news, триповерхова будівля в місті Газа сильно пошкоджена. Жителі розповіли, що військові попередили їх за 10 хвилин до удару, і всіх евакуювали.

Мер Гази Яхья Саррадж заявив, що авіаудари завдали серйозної шкоди дорогам та іншій інфраструктурі.

За інформацією ООН, на єдиній електростанції в Газі може закінчитися паливо, також закінчується питна вода.

Всього за минулий тиждень у результаті авіаударів Ізраїлю в Газі загинуло 188 палестинців, у тому числі 55 дітей і 33 жінки, ще 1230 людей отримало поранення. У той же час в результаті ракетних обстрілів з Гази в Ізраїлі загинуло 8 людей, у тому числі 5-річний хлопчик.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

палестинські протестувальники, фото Nasser Nasser / AP
палестинські протестувальники, фото Nasser Nasser / AP

Військові заявили, що ізраїльтяни завдали удару по дев'яти будинках в різних частинах північної частини Гази, які належали командирам ХАМАС. Також уточнюється, що знищені тунелі є частиною складної системи, яку палестинці називають "Метро", і використовуються винищувачами для ухилення від літаків.

Бойовики Ісламського джихаду заявляють, що щонайменше 20 бійців були вбиті. У свою чергу Ізраїль заявляє, що їх число набагато більше, і опублікував імена та фотографії більше двох десятків командирів ХАМАС.

Нагадаємо, в результаті теракту в Єрусалимі постраждали шестеро людей, четверо з них поліцейські.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ізраїль накрили десятки ракет у відповідь на ліквідацію вежі "Аль-Джаля".

Також портал Знай.uа писав, що Мінцифри створює в Україні нову систему тривоги за сотні мільйонів гривень.