Практично всі дачники і садівники стикалися з такими шкідниками як мурахи. У цій статті ви дізнаєтеся, як позбутися від докучливих комах раз і назавжди.

Боротися з мурахами на дачній ділянці або на городі часом досить складно і затратно за часом. Більш того, найчастіше мурахи перемагають в цій "сутичці" і продовжують поїдати рослини. На ділянках господарюють бурі, дернові, червонощокі і звичайні садові мурахи, а вони харчуються рослинами і є 100%-ми шкідниками.

Мурахи / фото: Pixabay
Мурахи / фото: Pixabay

Як позбутися від мурах підручними засобами?

Ефективно діє дуже солодкий розчин борної кислоти: чверть чайної ложки порошку на одну склянку води. Підсолодити воду можна медом або цукром.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відмінно діє рідка "кашка" з борної кислоти (10 г), цукрового піску (2 ст.л.), меду (1 ч. л.) і води (трохи). "Частування" розкладають по кришках від пластикових пляшок і пропонують покуштувати мурашкам.

Всі "частування", в яких є борна кислота, повинні бути тільки в тих місцях, де їх не дістануть діти і Домашні тварини!

Мураха / фото: Pixabay
Мураха / фото: Pixabay

Також можна засипати мурашник сіллю і просипати стежки і місця їх найбільшого скупчення.

2-3 рази проливати місця скупчення мурах сумішшю 10 літрів води, 400 грамів господарського мила, 2 ст.л. карболової кислоти і 10 ст. л. гасу.

Навколо мурашиних гнізд також можна розкласти сірникові коробки, попередньо наповнені сумішшю дріжджів з цукрово-медовим сиропом. Такі місця комахи будуть обходити стороною.

Нагадавши, чим удобрювати полуницю, щоб не зібрати урожай "гнилі" - поради експертів.

Як повідомляв портал Знай.uа, чотири способи прищепити черешню.

Також Знай.uа писав, у чому цінність щавлю, скільки він коштує на і кому його їсти не варто.