Для багатьох людей власне житло - справжня, жадана мрія. Однак кожен дорослий і усвідомлений громадянин вибирає свій особистий шлях для її реалізації.

Є ті, хто прагне якомога швидше стати власником домівки і вкладає гроші у вже готову нерухомість, а комусь під силу організувати власний життєвий простір без історії попередніх господарів: інвестувати кошти в квадратні метри в новобудові або почати зведення власного будинку.

Про процес підготовки та збору всіх необхідних документів детально розповіли представники Міністерства юстиції України в мережі Facebook.

Нерухомість, фото: youtube
Нерухомість, фото: youtube

Які ж документи потрібно подавати для державної реєстрації права власності на новий об'єкт нерухомості?

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

•Документ, відповідно до вимог законодавства свідчить прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об'єкта.

Звернути увагу: цей документ не потрібен у разі, коли реєстрація такого документа здійснювалася в Єдиному реєстрі дозвільних документів (до 6 липня 2020 року), або ж в Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва - на ресурсі, який, нагадаємо, зараз знаходиться на етапі поступового впровадження.

•Технічний паспорт на об'єкт нерухомого майна.

•Письмова заява або договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на такий об'єкт (якщо реєстрація проводиться щодо майна, придбавається у спільну часткову власність).

•Документ, що підтверджує присвоєння об'єкта нерухомого майна адреси.

•Договір про спільну діяльність або договір простого товариства (якщо реєстрація проводиться щодо майна, будівництво якого здійснювалося в результаті спільної діяльності).

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook
Публікація Мін'юсту, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, 120 тисяч гривень за аліменти і 60 тисяч штрафу: українця позбавили квартири, щоб виплатити "борг дитині" за 14 років.

Як повідомляв Знай.uа, альтернативний спосіб погашення: українець відкупився від аліментів дорогим "подарунком".

Знай.uа писав, арешт рахунку онлайн: у Мін'юсті показали, що робитимуть з боржниками, у яких порожні кишені.