Фотографи кажуть, що найкращі фото практично завжди - незаплановані, які вдається зробити за щасливим збігом обставин. Індійському фотографу Прасенджіту Ядаву вдалося відобразити зелений метеор, який летів по нічному небу.

Найскладніші роботи для фотографів - це небесні події. Часто польоти метеорів або "паради планет" мають свій власний час і навряд чи можуть тривати досить довго, щоб хтось міг зробити ідеальні знімки.

Про це пише портал The Premier Daily.

Метеор, фото: Prasanjeet Yadav
Метеор, фото: Prasanjeet Yadav

Що ж, цьому щасливому індійському фотографу вдалося зафіксувати одне з найскладніших небесних тел. більше 25 мільйонів метеорів проносяться повз нашо горизонт, але вони часто занадто малі, щоб їх можна було побачити або відстежити, більшість з яких неможливо побачити при денному світлі.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Метеор (не плутати з метеоритом) - це невелике тіло з космосу, яке падає в атмосферу Землі з неймовірно високою швидкістю, стає розпеченим через сильне тертя і в кінцевому підсумку пронесеться повз небо як смуга яскравого світла.

По суті, те, що ми всі знаємо як падаючу зірку, насправді є метеором, і вони часто перетворюються на крихітні частинки нагрітого пилу або каменів, перш ніж досягають Землі.

Як згадувалося раніше, знаменитий фотограф Прасанджіт Ядав - один з небагатьох, хто коли-небудь робив справжні зображення метеора з високою роздільною здатністю. Молекулярний біолог, який став фотографом, зробив неймовірний знімок в муніципальному місті Меттупалаям в Коїмбаторі, Південна Індія.

Раніше повідомляли, Чумацький шлях може зникнути, вчений дав прогноз: "Відбудеться зіткнення".

Як повідомляв Знай.uа, "Кривава" місяць: українці зможуть побачити унікальне природне явище в травні.

Знай.uа писав, вп'ятеро більше за Землю: вчені зловили "дев'яту планету" Сонячної системи, так ще ніхто не ховався.