На просторах мережі можна побачити безліч відео з різних міст і країн, де водії показують своє ставлення до оточуючих. Відео найчастіше такого плану - затор, їде карета "швидкої" і десятки водіїв від'їжджають до країв, щоб пропустити екстрену службу. Ось і так можуть діяти і наші водії.

Швидкій необхідно давати дорогу і забезпечувати безперешкодний проїзд. Це стосується також пішоходів! Тут вже не моральний кодекс, а Закон.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби МВС України в мережі Facebook.

Публікація МВС України, скріншот: Facebook
Публікація МВС України, скріншот: Facebook

"Звук сирени швидкої допомоги став голосом справжнього. Ми так звикли чути його, майже не озираємося і не завжди вже реагуємо. Однак іноді забуваємо, що водії оперативних транспортних засобів, які здійснюють невідкладне службове завдання, мають переваги в русі. Їм необхідно давати дорогу і забезпечувати безперешкодний проїзд. Це стосується також пішоходів!

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Крім того, заборонено обганяти спеціальний транспорт, а також ставати в колону, яку він супроводжує. Наближаючись до авто з включеним маячком, що стоїть на узбіччі або проїжджій частині, не забудьте знизити швидкість до 40 км\год.

В рамках Тижня безпеки дорожнього руху, метою якого є скорочення кількості смертей і травм в результаті ДТП на 50% до 2030 року, нагадуємо, що сервісні центри #МВС видають дозволи на установку і використання спеціальних світлових пристроїв синього і помаранчевого кольорів.", - пишуть українські правоохоронці.

Публікація МВС України, скріншот: Facebook
Публікація МВС України, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, у Києві кур'єр служби доставки влаштував махач посеред дороги - "По єб*лу замовляли?".

Як повідомляв Знай.uа, реанімобілі та сотні камер: українських водіїв попередили про Тиждень безпеки дорожнього руху.

Знай.uа писав, українці пропонують створити альтернативу "ВКонтакте": "Знайомитися стало ніде".