Нещодавно міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповідала про те, що в країні незабаром зміниться процедура нарахування субсидій на оплату ЖКП. Зокрема, міністр зазначила, що тепер звертатимуть увагу на коштовні покупки громадянами і депозити.

Цього разу в Мінсоцполітики детальніше розповіли, що чекає на українців по субсидіях найближчим часом. Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Міністерства соціальної політики в мережі Facebook.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

"Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій. Уряд прийняв рішення про уточнення змін в умовах призначення житлових субсидій, запропонованих Міністерством соціальної політики. Постанова Кабінету Міністрів дозволить призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично, без особистого звернення. І тільки 15% домогосподарств необхідно оновити документи для її отримання (близько 460 тис.домогосподарств).", - повідомляють у Мінсоцполітики.

Рішенням Уряду передбачено:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

1. Не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт ДФС загальної сумо, і тепер відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів.

2. Збільшити до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії (зараз це 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень).

3. Не враховувати житлові приміщення, що знаходяться в спільній частковій або спільній власності (в основному це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадок).

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook
Публікація Мінсоцполітики, скріншот: Facebook

Раніше повідомляли, "Укрпошта" відключає банківські термінали у своїх відділеннях: як тепер отримати пенсію.

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського пояснили, хто залишиться без субсидії: "Не отримаєте, якщо...".

Знай.uа писав, не більше 60 днів: львівським заробітчанам розповіли, як не втратити субсидію.