Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна побувала в гостях у однієї з українських радіостанцій. Тут разом з ведучою Марина Лазебна розбиралася з питаннями простих громадян стосовно субсидій, соціальних виплат та багато інших тем, які турбують українців у ці травневі дні.

Про це стало відомо завдяки заявам міністра соцполітики України Марини Лазебної в ефірі "Українське радіо", який вже доступний у мережі Facebook.

Марина Лазебна - фото Слово і діло
Марина Лазебна - фото Слово і діло

Перше питання звучало так: "В Україні з 1 травня змінився порядок перерахунку субсидій, тепер при рішенні надавати допомогу від держави, чи ні, враховуватимуть не тільки коштовні покупки, але і доходи від депозитів або цінних паперів. Як і що зміниться? Будь ласка, чітко про справедливість".

субсидія, скріншот з відео
субсидія, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Субсидії - це державна, адресна допомога, яка надається вразливим категоріям населення, які не можуть самостійно сплатити рахунки за ЖКП. Це найголовніший принцип такої допомоги, таких людей у нас в країні плюс-мінус 3 млн домогосподарств. З 2019 року є закон України, що Мінфін здійснює верифікацію, він перевіряє достовірність інформації від людей, які хочуть зайти в цю систему. Перевіряють домогосподарства за різними категоріями. Чи має людина право на таку допомогу і чи правильно встановлено її розмір. Остання фіксація показала, що наприклад, в програмі субсидії є 830 одержувачів, які купили валюти на 140 млн гривень і у мене питання - це вразливі верстви населення? Це про справедливість чи не про справедливість? Тому дійсно було внесено зміни до постанови, яку розробило Міністерство фінансів.", - поділилася Марина Лазебна.

Марина Лазебна, скріншот: Facebook
Марина Лазебна, скріншот: Facebook


Також міністр Марина Лазебна нагадала, що ті громадяни, у яких є депозити понад 100 тисяч гривень, не зможуть розраховувати на потрапляння в програму субсидій. Ще ведуча запитала у глави Мінсоцполітики про те, як збільшуватимуться пенсійні виплати для "Чорнобильців".

"Щодо пенсійного забезпечення чорнобильців. Перш за все - це те, що ми хочемо врегулювати. Підвищення пенсії для ліквідаторів, осіб з інвалідністю, так як для військових була реформа 2017 року. Я її дуже часто згадую, після неї доводиться багато виправляти помилок. Там було сказано, що тільки за певних умов можна збільшувати пенсії, тим, хто проходив тоді строкову службу. Конституційний суд сказав, що потрібно зробити для військових. Але ми, уряд, хочемо це зробити і для цивільних ліквідаторів. Це 32 тисячі людей у яких пенсія збільшиться на 40%. Цю норму сьогодні не закладено до бюджету. Тому що її пропонують прийняти з наступного року, з 1 січня, щоб ми могли закласти це в бюджет на 2022 рік.", - розповіла Марина Лазебна.

Раніше повідомляли, "Почуй мене": голова Мінсоцполітики Лазебна презентувала нові сервіси для українців з порушеннями слуху.

Як повідомляв Знай.uа, Україна і Латвія затвердили новий "пакет" дій: повернення Криму, інтеграція в НАТО і протистояння Росії.

Знай.uа писав, відставка Міністрів Степанова, Криклія і Петрашка: у Раді повідомили про нових кандидатів на ці посади.